Nemulţumiţi de sumele oferite pentru terenurile luate la autostradã

Cine crede că sătenii care deţin terenuri pe traseul pe care se va construi autostrada Lugoj-Deva sunt bucuroşi că vor primi despăgubiri pentru acestea, se înşală. Zeci de proprietari din comunele Ilia, Gurasada, Dobra, Brănişca, Şoimuş şi Lăpugiu de Jos sunt nemulţumiţi, după ce statul vrea să-i despăgubească cu sume infime. Asta, deşi, alţii care au avut suprafeţe pe traseul altor autostrăzi, au primit sume mai consistente.

De la 7 euro pe metrul pătrat, la 0,30 de euro
Primarul comunei Ilia, Marius Omotă (foto), susţine că mai mulţi săteni de aici sunt în situaţia respectivă. „Vom consulta un avocat, pentru a vedea ce putem face, deoarece oamenii sunt nemulţumiţi că vor primi o sumă extrem de mică pe metrul pătrat. Ei se întreabă pe bună dreptate, de ce alţii au primit sume mult mai mari, iar acum, ei sunt obligaţi să-şi dea pământurile pe bani puţini? De ce a scăzut preţul aşa de tare? Sunt proprietari de terenuri tot pe Lunca Mureşului, care au fost despăgubiţi serios”, a declarat edilul şef din Ilia. Se pare că, potrivit unei hotărâri de guvern, preţul pe metrul pătrat în aceste cazuri a scăzut de la 7 euro, la 0,30 de euro.
Autostrada Lugoj-Deva va trece pe teritoriul localităţilor Lugoj, Belinţ, Balinţ, Bethausen, Traian Vuia, Dumbrava, Făget, Margina,  Lăpugiu de Jos, Dobra, Gurasada, Ilia, Brănişca şi Şoimuş. Tronsonul Lugoj-Deva are ca sursă de finanţare fondul de coeziune şi bani de la guvern. Întregul Coridor 4 Paneuropean, care traversează România de la Vest la Est (Nădlac-Constanţa), ar trebui terminat cel târziu în 2020, având o lungime de 856 km. Costurile lucrărilor ar trebui să se ridice la 8,6 miliarde de euro, ceea ce ar presupune un cost de 10 milioane de euro pe kilometru. (A. Năstase)

3 comentarii la „Nemulţumiţi de sumele oferite pentru terenurile luate la autostradã

 • 19 decembrie 2012 la 7:05
  Permalink

  Nu toti sunteti bazati ca tov.deputat nistor laurentiu care avand terenuri cumparate in com.Soimus a obtinut ” pretul corect „!
  I-ai pupat tu in fund pe u.se.lei ,tov.primar omota,dar tardiv!

 • 19 decembrie 2012 la 19:54
  Permalink

  Domnule zoon politikon , sa sti ca tov. deputat nistor laurentiun nu are terenuri cumparate in comuna Soimus in zona unde traverseaza autostrada, esti prost informat , vorbesti numai ca sa te afli in atentia electoratului si vrei sa-l pui intr-o situatie proasta si pe primarul Omota.
  Daca vreti sa stiti sau poate nu a-ti fost informat, domnul deputat s-a luptat si se lupta ca noi toti care avem terenuri pe unde trece autostrada sa primim sume identice cu cei care au fost expropriati pana acum. Cred ca faci parte din echipa lui PP-dd care inca nu a incheiet capania electorala.Rusine sa-ti fie ca vorbesti prostii.

 • 20 decembrie 2012 la 0:06
  Permalink

  Primaru de la Ilia e cel mai tare de pe Valea Muresului, uitati-va la alegeri. Ce mai conteaza ca doar el s-a interesat ca oamenii sa isi ia banii corect pe terenuri. Dea Domnul sanatate!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare