Nemulţumiţi de lefurile pe care le consideră prea mici, Angajaţii de la Serviciul Termoficare al Mintiei au oprit lucrul!

12 noiembrie 2019 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Ieri a fost un nou protest la Termocentrala Mintia. De data asta, totul a pornit de la angajaţii de la Termoficare, nemulţumiţi de salariile încasate.

Au cerut creşteri salariale
Daniel Crişovan, liderul sindical de la Serviciul de Termoficare al Termocentralei Mintia, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că angajaţii de aici au salarii nete de doar 1.500 de lei. ”Au fost făcute creşterei de salarii, de 600, 700 de lei, la ceilalţi, dar la noi la Termoficare, nu. Oamenii noştri nu au lucrat ieri, şi nici mâine (n.r.-azi) nu vom lucra. Să facă Dioane (n.r.- Samuel Dioane, directorul general al CEH) reparaţiile. Am cerut o mărire de salarii de 200 de lei. Atât. Nu este mult. Sunt angajaţi care lucrează de 30 de ani şi au lefuri de 1.500 de lei net. Nu se mai poate. Creşteri salariale se dau doar la oamenii lui Dioane şi Iştoc (n.r.-lider sindcial de la Termocentrala Mintia)”, a declarat liderul sindical Daniel Crişovan.

Intră sau nu în insolvenţă?
Pe de altă parte, unii protestatari au susţinut că stocul de cărbune este redus, pentru câteva zile de funcţionare, în condiţiile în care cei de la CFR nu mai vor să transporte cărbunele, din cauza neplăţilor.
Situaţia CEH este una destul de periculoasă. Mâine, 14 noiembrie, am putea afla dacă societatea intră sau nu în insolvenţă, decizia magistraţilor de la Tribunalul Hunedoara fiind una extrem de importantă. În prezent, CEH are conturile blocate, chiar şi salariile sunt în pericol să nu fie achitate din această cauză. Dacă judecătorii dau undă verde pentru intrarea în insolvenţă, atunci conturile nu mai pot rămâne blocate. Pentru că acum, toţi banii se duc către creditori.

Nu au avut cărbune suficient
Cristian Iştoc, liderul Sindicatului ”Solidaritatea Hunedoara”, a afirmat că ”nu se doreşte să se continue activitatea la Termocentrala Mintia. Ministerul de resort nu ne-a ajutat până acum, nu este asigurat stocul de cărbune. Dacă aveam cărbune suficient, puteam produce şi vinde, să ne scoatem pierderile de până acum”, a spus liderul sindical Cristian Iştoc.
Una peste alta, sindicaliştii susţin că există riscul ca devenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare să rămână fără apă caldă şi căldură, dacă nu poate fi efectuat transportul cărbunelui din Valea Jiului până la Mintia.

”Devenii vor avea căldură şi apă caldă”
Contactat, primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că situaţia a fost deblocată şi că huila va ajunge la Termocentrala Mintia.
”Am discutat cu şefii de la CEH şi de la Termocentrala Mintia. Am primit asigurări de la aceştia că termocentrala va avea cărbunele necesar. Mă implic personal în această problemă. Iar devenii să stea liniştiţi, vor avea apă caldă şi căldură în case”, a spus Florin Oancea, edilul şef al municipiului Deva.

N-au avut timp sau n-au vrut?
Aşa stând lucrurile şi cum asupra CEH plutesc nori negri, iar funcţionarea Termocentralei Mintia stă sub semnul întrebării, am încercat, insistând pe parcursul întregii zile de ieri (marţi, 12 noiembrie – n.n.) să luăm legătura telefonic cu directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Samuel Dioane, şi cu directorul Termocentralei Mintia, Ioan Conţ, pentru a le face publice opiniile legate de această situaţie. Dar, spre regretul nostru, nu am reuşit. Ori au fost extrem de ocupaţi, de nu au putut răspunde la nici unul din numeroasele noastre apeluri, ori, pur şi simplu, nu au catadicsit să o facă.

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. prof spune:

    Noroc cu domnul Oancea ca marele director Cont da din colt…in colt…!

  2. marcel spune:

    Are dreptate liderul de sindicat. S-au facut majorări salariale in ultimii ani pe ochi frumosi. Unul din beneficiari este chiar el, ca doar nu este degeaba fratele retardant al liderului de la Mintia. Poate sa le spuna colegilor cum a fost transferat de la Mintia fara concurs si cu salariu aproape dublu fata de ceilalti colegi de la termoficare?

  3. Marius spune:

    Hotul striga hotul. Cred ca asa se traducere atitudinea sindicalistilor.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 13.11.2019

Claudiu Crivăţ, adolescent din Petroşani Pentru că a fost arestat preventiv pe o perioadă de 20 de zile, fiind acuzat...

Bulina albă, 13.11.2019

Cristian Ionică, directorul general al ApaServ Valea Jiului Pentru că a organizat o operaţiune de ecologizare a Peşterii Bolii, important...

Gura lumii, 13.11.2019

Vorbesc gurile rele că un nou concurs prin instituţiile de stat bagă zâzanie printre membrii unei organizaţii de partid. Zvonerii...

Închide