Sport

Ne-am descurcat destul de bine la Festivalul Olimpic al Tineretului European

România a ocupat locul al patrulea din 48 de țări, în clasamentul pe me­dalii la Festivalul Olimpic al Tine­re­tului European pentru sporturile de vară de la Maribor (Slovenia), cu 9 de aur, 6 de argint şi 5 de bronz. Aceas­ta este cea bună performanţă a României la o ediţie de vară a FOTE, după cele din 1995 (Bath) şi 2003 (Paris), când a încheiat pe poziţia a treia.

Nouă discipline
În ultima zi a competiţiei, atleții au obținut două medalii de aur. Alin Şavlovschi a cucerit aurul în proba de 2.000 m obstacole, la fel și ștafeta ștafeta feminină (100x200x300x400 m) formată din Bianca Maria Tiţa, Ştefania Balint, Maria Denisa Capotă şi Alexandra Ştefania Uţă. Echipa feminină de handbal a României a ob­ţinut medalia de argint, fiind învinsă în finală de Franţa cu scorul de 32-27. Alte trei medalii de argint au fost ob­ţi­nute în competiţiile de tenis, la sim­plu feminin, de Giulia Safina Popa, la dublu feminin cu perechea Giulia Popa şi Alexia Tatu și la dublu mas­cu­lin, cuplul Yannick Theodor Nicolas Alexandrescou/Alejandro Mateo Berge Vega Nourescu. În competiţia de gimnastică artistică, Alexia Gabriela Vânoagă a câștigat medalia de argint în finala de la bârnă, iar Miruna Botez s-a situat pe locul șase, același loc fiind ocupat în finala de la sol de Alexia Gabriela Vânoagă.
Cele mai valoroase performanțe au fost la natație, unde lotul de înot al României a încheiat a XVII-a ediție a FOTE cu cele trei medalii cucerite în ultima zi: aur prin Daria Silișteanu, la 100 m spate și Robert Badea, la 400 m mixt, iar o medalie de bronz a cucerit Darius Coman, la 100 m bras.
Delegaţia țării noastre a fost compusă din 92 de sportivi, care au concurat la 9 discipline.