Naţionaliştii strâng rândurile

18 martie 2018 | 6 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Natalia Bumbac

Într-o conferinţă de presă, organizată vineri, la Deva, de conducerea organizaţiei judeţene a Partidului România Mare, la care a participat şi Tudor Ionescu, preşedintele Partidului Noua Dreaptă, s-a precizat că formaţiunile politice reunite în alianţa pre-electorală Blocul Identităţii Naţionale din Europa (BINE) vor strânge rândurile şi vor merge împreună în continuare.

Alianţa PRM- PND -PRU rămâne valabilă şi în alegeri
Precizându-se, în conferinţa de presă, că PRM face parte din alianţa pre-electorală Blocul Identităţii Naţionale în Europa (BINE), alături de celelalte două formaţiuni, Partidul România Unită (PRU) şi Partidul Noua Dreaptă (PND) s-a subliniat intenţia celor trei partide de a continua împreună. Astfel, liderul PND, Tudor Ionescu, a arătat că îşi doreşte ca la următoarele alegeri cele trei partide să participe pe liste comune, pentru a putea accede în Parlament. „Noi ne dorim ca această alianţă pre-electorală să se transforme în 2019 şi 2020 într-o alianţă electorală, având convingerea că nici unul dintre partidele noastre nu va reuşi pe cont propriu să acceadă în Parlament. Doar unindu-ne forţele şi printr-o sinergie şi o unire a eforturilor vom reuşi acest lucru. Pentru că există oameni care iubesc România, neamul românesc, dar vor să vadă o unitate şi în rândurile noastre, a naţionaliştilor. Mai ales în acest an în care sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire”, a spus preşedintele PND.

Delegaţie a PRM Hunedoara, la Chişinău
Reprezentanţi ai PRM Hunedoara vor participa între 25 – 27 martie 2018 la manifestările din Chişinău, dedicate împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Prezenţa peremiştilor în Capitala Basarabiei va fi una simbolică, fiind locul cel mai potrivit pentru a marca evenimentul, a declarat, în conferinţa de presă, avocatul Mircea Mincea, prim-vicepreşedintele PRM Hunedoara.
„PRM, de la înfiinţare a militat pentru făurirea României Mari, pe cale paşnică, readucerea provinciilor răpite în condiţiile binecunoscute, Bucovina şi Basarabia, care rămân două lacrimi pe obrazul ţării. Într-adevăr, în acest an sărbătorim Centenarul Marii Uniri. De principiu este cunoscută data de 1 Decembrie 1918, însă începutul Marii Uniri a fost în luna martie. În 27 martie 1918, Sfatul Ţării a votat unirea Basarabiei cu Patria Mamă. Foarte mulţi români din toate provinciile ţării vor participa la manifestările dedicate evenimentului de la Chişinău. Dorim să fim prezenţi la Chişinău, pentru că niciunde altundeva nu putem sărbători mai bine Centenarul Unirii Basarabiei cu Patria Mamă. Putem organiza manifestări în orice loc, însă din punct de vedere simbolic cred că este de datoria noastră să fim prezenţi acolo. Nu ţinem aşa mult la evenimente de paradă, vrem să participăm pur şi simplu, să ne întâlnim cu oamenii să vedem dacă acest ideal pentru care noi luptăm poate fi realizabil. S-au făcut nişte paşi greşiţi la începutul anilor ‘90. Cred că în prezent este anormal să existe două ţări româneşti diferite, deşi au aceeaşi limbă, aceleaşi tradiţii şi credinţă. Noi vom face tot ce depinde de noi pentru a anula aceste graniţe artificiale care, spunem noi, reprezintă o rană adâncă pentru neamul românesc”, a afirmat Mircea Mincea, prim-vicepreşedintele PRM Hunedoara.

Comentarii (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Flaviu Boambeș spune:

  Dacă vă uniți, ați câștigat un român și un vot în plus din partea mea!

 2. Decebalus spune:

  Și de la mine! Hai România!

 3. Iancu spune:

  Uniți salvăm Hunedoara și toată România

 4. Deva spune:

  Unire.mergem la Chisinau!Felicitari d-lui Mircea Mincea pt.marele pas spre unire.

 5. Nae spune:

  Ar fi interesant sa avem un partid naționalist pe scena politică.

 6. Marian spune:

  Nişte partide cu zerouri în faţă, ca procente. Reunite chiar, rezultă o alianţă tot cu zero în faţă, poate 1-2 %. Vadimismul a distrus în intregime PRM, aşa cum oportunismul şi cameleonismul liderilor PRU si PND nu pot face casă bună cu naţionalismul autentic românesc. Păcat de anii pierduţi si de energia consumată de mulţi inimoşi români iubitori de Ideal Naţional…

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Deputatul Laurenţiu Nistor arată de ce a fost necesar Congresul PSD. „E nevoie de direcţii clare de acţiune, pentru a Re-Uni România”

De ce a fost nevoie de un Congres al PSD? Deputatul Laurenţiu Nistor (foto), preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD,...

Autobergamo joacă mâine la Târgu Mureş

Etapa cu numărul 17 (penultima din sezonul regulat) a Ligii întâi la futsal a început încă de vineri, cu jocul...

Victorie la limită pentru Şirineasa

Conducerea formaţiei Internaţional Băleşti a declarat, imediat după egalul reuşit săptămâna trecută la Deva, că deşi se află pe penultimul...

Închide