Naționala olimpică a României vine acasă cu coada între picioare

Naționala olimpică de fotbal a României a fost eliminată din turneul olimpic și și-a încheiat activitatea de la Tokyo.
Ieri, „tricolorii” pregătiți de Mirel Rădoi au remizat în fața reprezentativei similare a Noii Zeelande, scor 0-0. România avea nevoie de o victorie pentru a merge în sferturile de finală.Tricolorii erau obligaţi să câştige pentru a se califica mai departe, după 1-0 cu Honduras şi 0-4 cu Coreea de Sud, dar nu au reuşit acest lucru, în faţa unei echipe foarte bine organizate şi superioară din punct de vedere fizic.Prima mare ocazie a României a venit în min. 11, când Florescu a şutat la colţul scurt, dar portarul Michael Woud a respins în bară. Florin Ştefan (19) a expediat un şut de la circa 25 de metri, însă mult peste poartă.Jucătorii de la antipozi au avut prima oportunitate de gol în min. 31, când Wood, atacantul lui Burnley, a tras din lovitură liberă de la 25 de metri, iar portarul Aioani a deviat de lângă bară.După un nou şut imprecis, tras de Florescu (33), Noua Zeelandă a fost din nou aproape de a deschide scorul, însă Aioani a respins mingea reluată la colţul scurt de Wood, cu capul (37), după care atacantul a trimis pe spate, mingea căzând pe transversală. Ghiţă şi Chindriş l-au blocat in extremis pe Champness (38), la capătul unui contraatac.Ultima ocazie din prima repriză a aparţinut echipei noastre, dar Sîntean nu a ajuns la o centrare trimisă în faţa porţii de Florin Ştefan (45+1).
În partea secundă, căpitanul Marius Marin a avut o mare ocazie de a înscrie, însă lovitura sa de cap din 6 metri a trimis mingea pe direcţia lui Woud, care a reţinut pe linia porţii (60).Adversarii au jucat mai mult la conservarea rezultatului, dar au încercat şi să dea lovitura prin acţiuni rapide, Wood (70) fiind deposedat in extremis de Grigore, respectiv de Dulca (76).
România a aruncat în luptă ultimele forţe pe finalul partidei, dar Woud a fost din nou providenţial la mingea trimisă cu capul de Raţiu din unghi (71), respingând de sub transversală.Deaconu a irosit ultima şansă a echipei noastre, şutul său fără preluare din marginea careului (90), fiind imprecis.Selecţionata de fotbal a României a revenit la Jocurile Olimpice după o pauză de 57 de ani, încheind participarea pe locul al treilea în grupă, la egalitate cu Noua Zeelandă, dar având un golaveraj mai slab.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.