Sport

Naţionala de futsal s-a calificat la Campionatul European

Echipa naţională de futsal a României a reuşit să obţină calificarea la turneul final al Campionatului European 2018, ce va avea loc în Slovenia, după ce a câştigat returul barajului cu Georgia, scor 7-4. Savio Valadares a fost eroul tricolorilor, cu patru goluri marcate, iar jucătorii lui Autobergamo Deva au contribuit decisiv la victorie, Paulo Ferreira şi Dumitru Mimi Stoica marcând câte un gol iar Florin Ignat, Florin Matei şi Cristi Matei au reuşit fiecare câte o pasă de gol.

Început bun, anulat de gazde
Obligată de remiza din turul de la Deva, scor 2-2, să marcheze multe goluri în deplasare, trupa lui Robert Lupu a început perfect partida de la Tbilisi. În minutul 4, Florin Ignat l-a găsit pe Savio Valadares cu o pasă în dreapta şi jucătorul Informaticii Timişoara a deschis scorul cu un şut la colţul scurt de la şapte metri. Bucuria tricolorilor a fost de scurtă durată. În minutul 6 gazdele au egalat, Kakabadze marcând cu un şut puternic la colţul scurt după pasa lui Tophuria. Peste un minut, la un corner executat de Răducu, Sebiskveradze a recuperat o minge în faţa lui Mimi Stoica şi după o cursă umăr la umăr l-a învins pe Vlad Iancu cu un şut puternic. Totul părea năruit pentru tricolori în minutul 12, când acelaşi Sebiskveradze a şutat perfect de la distanţă după cornerul lui Chanukvadze, printre picioarele lui Iancu.

Au egalat în ultima secundă
Semnalul revenirii a sosit peste un minut. Răducu l-a găsit pe Paulo Ferreira la marginea careului şi deveanul a şutat din întoarcere fără speranţe pentru Kupatadze. România a reuşit chiar să intre nesperat la pauză cu egalitate pe tabelă. În ultima secundă a primei reprize, Florin Matei a executat o lovitură de la margine iar mingea trimisă în careu a fost reluată cu călcâiul în plasă de Mimi Stoica.

Din nou la EURO după patru ani
Tricolorii au intrat bine şi în partea secundă, trecând la conducere după doar două minute. Savio Valadares şi-a făcut excelent o minge şi a şutat în vinclu de la opt metri. Georgienii nu au renunţat şi Kurtanidze a adus egalarea, cu un şut din unghi, după ce l-a driblat şi pe Toniţa. Savio şi-a mai arătat încă o dată clasa şi a adus din nou România la conducere, fructificând cu un şut la colţul lung pasa lui Cristi Matei. A fost momentul în care Georgia a început să dea semne de slăbiciune şi, deşi a dominat teritorial, nu a reuşit să înscrie, mai mult comiţând şi greşeli în apărare. La una din acestea, Chanukvadze a pierdut mingea în faţa lui Răducu şi căpitanul tricolorilor l-a învins pe Kupatadze cu o execuţie de fineţe, „scăriţă” la colţul lung. Gazdele au riscat, renunţând la portar şi au fost taxate de Savio Valadares, omul dublei manşe. Brazilianul naturalizat a recuperat o minge şi a înscris în poartă goală al şaselea său gol din cele două partide, stabilind totodată scorul final. România s-a calificat astfel la un nou turneu de final după patru ani, unul care poate însemna „cântecul de lebădă” pentru mulţi dintre actualii componenţi ai echipei reprezentative.
GEORGIA 4 (3)
Kupatadze – Chanukvadze, Roninho, Bobokhidze, Sebiskveradze. Au mai jucat: Kakabadze, Lukava, Tophuria, Kobaidze, Todua, Maisaia, Kurtanidze, Fumaca. Antrenor: Avtandyl Asatiani
ROMÂNIA 7 (3)
Iancu – F. Matei, Ignat, Paulo Ferreira, Savio. Au mai jucat: Toniţa – C. Matei, Răducu (cpt.), Lupu, Felipe, Stoica, Csoma. Antrenor: Robert Lupu
Arbitrii: Ondrej Cerny (Cehia) – Timo Onatsu (Finlanda)
Au marcat: Kakabadze (6), Sebiskveradze (7, 12), Kurtanidze (23) – Savio (4, 22, 27, 37), Paulo Ferreira (13), Stoica (20), Răducu (35)
Sala „Tbilisi New Sports Palace”, spectatori 3.500
(Ovidiu Mănăstire)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura