Sport

NATAŢIE. Cursă de infarct

Ștafeta masculină de 4×100 m liber a României a cucerit medalia de aur la ediția din acest an a Campionatelor Euro­pene de juniori care se des­fă­șoară în bazinul recent inaugurat la Otopeni, la capătul unei curse de infarct.

A recuperat pe final
Confirmându-și statutul de mare favorită după ce s-a calificat în finală cu cel mai bun timp din serii, în ultimul act, ștafeta României, în formula David Popovici, Vlad Stancu, Ștefan Cozma, Patrick-Sebastian Dinu, a înotat exce­lent și a încheiat pe primul loc cele opt lungimi de bazin, la mare luptă cu ștafeta din Marea Britanie.
Campionul mondial David Popovici a luat startul în primul schimb și a condus detașat predând ștafeta cel dintâi. În schimbul doi, Vlad Stancu a reușit să mențină avantajul și a întors primul, dar a sosit al doilea și tot al doilea i-a predat ștafeta lui Ștefan Cozma, în schimbul trei. Pe ultima sută de metri, Patrick Dinu a reușit o cursă fenomenală și, deși a plecat din poziția a doua, a re­cu­perat pe ultimii 50 m și după o cursă umăr la umăr cu reprezentantul Marii Britanii a încheiat primul, aducând aurul pentru ștafeta României. Cei patru îno­tători români au reușit să transforme me­dalia de argint cucerită anul trecut la Roma, în una mult mai prețioasă.