Sport

NATAŢIE. Bronz pentru Robert Glință la Abu Dhabi

Înotătorul român Robert Glinţă (foto) a cucerit medalia de bronz în proba de 100 m spate la Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt (25 metri) de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), vineri, cu timpul de 49 sec 60 sutimi.
Aurul a fost obţinut de americanul Shaine Casas, în 49 sec 23 sutimi, iar ar­gintul a revenit rusului Kliment Kolesnikov, 49 sec 46 sutimi.
Aceasta a fost prima medalie mondială câştigată de Glinţă la seniori, care mai are în palmares un titlu mondial de juniori în 2015, în proba sa favorită.
Robert Glinţă (24 ani), campion euro­pean la 100 m spate în 2010, în bazin olimpic, la Budapesta, a câştigat bronzul la Kazan la Europenele în bazin scurt din noiembrie, în proba de 50 m spate.
Sportivul nostru mai are în palmares două medalii de argint la Europenele în bazin olimpic (ambele la 50 m spate) şi două de bronz la Europenele în bazin scurt (ambele la 100 m spate).
Robert Glință a ratat însă calificarea în finala probei de 50 m spate, după ce a fost înregistrat cu timpul de 23 sec 28 sutimi în semifinale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura