Comunitate

Muzeul Fierului din Hunedoara, aproape de finalizare

Muzeul Fierului din Hunedoara prinde contur. O clădire de epocă, din Centrul vechi al Hunedoarei, se află în curs de renovare, pentru a găzdui acest muzeu.

Spații expoziționale
Se investesc aproape 2 milioane de euro în acest proiect. „Clădirea viito­rului muzeu al fierului va fi reabilitată pe toate nivelurile, de la subsol până la acoperiş (se va schimba inclusiv aco­perişul). Se vor reface instalaţiile de utilităţi şi se vor recompartimenta, acolo unde este posibil, spaţiile interi­oare astfel încât să se poată amenaja spaţii expoziţionale la standardele actuale. În curtea interioară se pro­pune un spațiu expozițional semi în­gropat cu reconstrucția unui furnal în miniatură, ce face referire la istoricul fie­rului din zona Hunedoarei”, a infor­mat Primăria Hunedoara.
Așadar, încă puţin şi clădirea viito­rului Muzeu al Fierului este gata. S-a finalizat şi puţul pentru ascensor. Mai sunt de făcut lucrările la pereţii inte­riori şi ridicarea unei anexe. Muzeul va avea şi o curte generoasă, de aproape 1.500 de metri pătraţi, în care va fi amplasată şi replica de dimensiuni reduse a unui furnal. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura