Comunitate

Muzeul Aurului şi-ar deschide porţile din vară

Maximilian Gânju

Peste aproximativ trei luni de zile, dacă totul va decurge conform planificărilor, Muzeul Aurului Brad va putea primi vizitatori după o perioadă de mai mulţi ani în care a fost închis.

La mijlocul acestei luni, au fost alocate fondurile necesare reabilitării clădiri, de către Conversmin, iar societatea care se va ocupa de lucrările de reabilitare a primit contractul prin încredinţare directă. Suma estimată se ridică la 232.351 lei, fără TVA. „Exponatele minerale sunt deja în vitrinele muzeului, iar cele de aur urmează să fie expuse, dar până acum, nu s-a putut, din cauză că nu a fost asigurată securitatea clădirii. Probabil, ultimele fonduri alocate vor determina execuţia lucrărilor pentru asigurarea clădirii Muzeului Aurului şi sperăm ca, în maximum trei luni, muzeul să poată fi inaugurat. Lucrările exterioare sunt finalizate în proporţie de peste 98 la sută”, a declarat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad. Pe perioada lucrărilor, sistate o bună bucată de timp, exponatele au fost depozitate la loc sigur în cadrul Trezoreriei Brad.
Muzeul a fost fondat în urmă cu mai mult de 100 de ani, timp în care s-au adunat peste 2.000 de exponate din foarte multe ţări de pe toate continentele. Între acestea, se remarcă în mod deosebit cele cu aur nativ, provenite din minele din Munţii Metaliferi, constituind din acest punct de vedere una din cele mai importante colecţii din lume.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura