Actualitate

Mureşan acuză la TV, Berbeceanu dă replica pe Facebook

Adriana Năstase

Seria dezvăluirilor de la Kronospan, dosar de siguranţă naţională din mafia lemnului, continuă. După ce luni, Antena 3 a difuzat o înregistrare incredibilă cu Traian Berbeceanu (foto stânga), fost şef al BCCO Alba, care i se destăinuia procurorului DIICOT, Costel Chirilă, că a fost nevoit să închidă dosarul ce viza compania din lipsă de resurse, doar o zi mai târziu un procuror DIICOT a rupt tăcerea.
Afaceriştii aveau acces la informaţii din interior
Într-un interviu acordat lui Mihai Gâdea, fostul şef DIICOT Alba, Ioan Mureşan (foto dreapta), a vorbit despre motivele care l-au făcut să îl ancheteze pe comisarul şef Traian Berbeceanu.
Conform spuselor lui Mureşan, mai mulţi oameni de afaceri din Hunedoara ar fi prejudiciat statul prin evaziune fiscală. Aceştia au avut acces la informaţii secrete din interior, în baza cărora au reuşit să ascundă o parte din afaceri. ”Nici unul din echipa care lucra în această fază nepublică a dosarului nu ar fi putut transmite informaţia cu privire la percheziţii fără implicarea principalului coordonator al firmelor intermediare. Pentru că acesta se ştia că e vizat. Singura persoană căreia i-a fost transmisă informaţia a fost domnul Berbeceanu Traian, cu ocazia transmiterii autorizaţiei de percheziţie. La început, nu am solicitat măsuri de interceptări pe domnul Berbeceanu, pentru că, prima deconspirare, chiar dacă ne ducea cu gândul la Berbeceanu, văzând relaţiile apropiate dintre el şi acel intermediar, am crezut că s-a realizat din greşeală”, a spus Ioan Mureşan, despre cursul investigaţiilor în dosarul referitor la fraudarea TVA-ului.
Peste câteva luni, procurorii fac noi verificări, însă Traian Berbeceanu nu a mai fost informat. În timpul filajului, anchetatorii au putut observa maşina comisarului Berbeceanu în proximitatea companiilor vizate de anchetă.
Aşadar, în urma supravegherii operative, se constată că ”în intervalul orar 10.23-11.00, Cupeţiu Dorin şi Berbeceanu Traian erau prezenţi în aceleaşi locaţii, după cum urmează:
– în data de 5.10.2012, în intervalul 10.23 – 11.00, la sediul social al SC COMSID SRL Deva, jud Hunedoara.
– în data de 7.10.2012 în intervalul orar 12.06-12.41, în zona parcării hipermarketurilor Metro şi Praktiker din municipiul Deva”, a declarat Mureşan la Antena 3.
„Îl redeschidem, dar mai la toamnă”
Comisarul Berbeceanu este înregistrat într-un dialog cu un procuror, în care acesta este întrebat cum stă treaba în dosarul în care este implicată compania Kronospan.
„Nu am putut fizic să mai facem faţă. Lucram cu SRI-ul, pe siguranţă naţională. S-a dat senţintă şi…”, a declarat Costel Chirilă, procurorul DIICOT Alba, într-un dialog telefonic cu Berbeceanu, prezentat de Antena 3. „Trebuia foarte multă activitate fizică pe teren. Trebuiau oprite camioane şi nu se putea face. E foarte mult de muncă şi nu ai cu ce să te duci! Cu ce să te duci. Nu putem merge cu Loganurile. Trebuie maşini de teren acolo, cum să te duci cu Logan-urile?! Aş vrea să-l redeschidem, dar mai la toamnă… aşa”, a mai spus procurorul DIICOT Alba, făcând referire la dosarul în cauză. Dosarul a fost ulterior închis.
„Judecătorii trebuie să aibă ultimul cuvânt”
Comisarul şef Traian Berbeceanu nu a intrat în direct la emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3. Însă, ieri, el a reacţionat, scriind pe pagina sa de Facebook:
„Cuvenite precizări.
Foarte mulţi dintre dvs mă întreabă ce se întâmplă în ultimele două zile. Nu pot să comentez prea mult, deoarece procesul nu s-a terminat, urmând să se judece apelul declarat de părţi şi consider că judecătorii sunt cei care trebuie să aibă ultimul cuvânt. Într-o emisiune TV, procurorul Mureşan Ioan a lansat la adresa mea mai multe acuzaţii mincinoase, practic, aceleaşi formulate în luna octombrie 2013 când a dispus reţinerea mea nelegală şi a propus arestarea mea preventivă în baza unor probe false. Aceleaşi «probe» false, Mureşan le-a prezentat în emisiunea TV, dându-le valoare de adevăr (interceptări telefonice, rapoarte de filaj, declaraţii etc), prin denaturarea adevărului, în scopul discreditării mele. Toate «probele», prezentate opiniei publice de Mureşan, au fost administrate şi demontate în faza de urmărire penală la DIICOT şi DNA, şi în faza cercetării judecătoreşti la ÎCCJ, dovedindu-se a fi false, administrate nelegal şi cu încălcarea drepturilor mele procesuale. În cursul urmăririi penale şi a cercetării judecătoreşti m-am abţinut să fac orice fel de apreciere cu referire la evoluţia procesului şi aşa voi proceda în continuare, până la pronunţarea unei sentinţe definitive. Trebuie cunoscut faptul că tuturor inculpaţilor judecaţi în acest dosar, în cursul cercetării judecătoreşti, LE-AU FOST ADMISE ABSOLUT TOATE PROBELE PROPUSE ÎN APĂRARE! Mureşan Ioan a fost condamnat în primă instanţă la 7 (şapte) ani de închisoare cu executarea pedepsei. Deocamdată, atât!”

2 comentarii la „Mureşan acuză la TV, Berbeceanu dă replica pe Facebook

  • Doua jigodii amindoi. Niste mafioti. Doua gunoaie, iar acel procuror chirila un dement.interlopi cu legitimatii de la stat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura