Actualitate

Motocicliști străini, opriți de polițiștii hunedoreni. Ce le-au transmis celor pe două roți.

Polițiștii rutieri au oprit în trafic, în zona nodului rutier A1 Șoimuș-Deva, cu ocazia activităților de prevenire menite să reducă numărul de acci­dente rutiere, un grup de 36 de moto­cicliști străini (majoritatea din Italia, dar și din India sau S.U.A.), aflați într-un cir­cuit turistic în Transilvania, ce in­clude și obiective din județul Hunedoara.

Apel public
Polițiștii i-au felicitat pe motocicliști pentru conduita preventivă adoptată, iar după ce le-au adresat recomandări pre­ventive. Această inițiativă face par­te din eforturile polițiștilor de a asigura un grad ridicat de siguranță rutieră pe prin­cipalele artere din județ pe par­cursul lunilor de vară, când traficul este intensificat și riscurile sunt mai mari.
Principalele măsuri preventive ale polițiștilor rutieri includ, pe lângă cam­pa­nii de informare și educare, cu ac­cent pe regulile de circulație și im­por­tanța purtării echipamentului de pro­tec­ție și intensificarea controalelor ru­tiere, implementarea de filtre rutiere în zonele cu trafic ridicat pentru a verifica respectarea regulilor de circulație de către motocicliști, precum și verifi­ca­rea stării tehnice a motocicletelor, pen­tru a se asigura că acestea sunt con­forme cu standardele de siguranță.
Prin acțiunea de ieri, polițiștii își pro­pun promovarea conduitei res­pon­sa­bi­le și încurajarea motocicliștilor să res­pecte regulile de circulație pe dru­mu­rile publice, inclusiv prin promovarea ex­emplelor pozitive din comunitate. Polițiștii lansează un apel public pentru respectarea regulilor de circulație și pentru atenția sporită în trafic, atât pentru motocicliști cât și pentru ceilalți participanți la trafic.
Măsurile polițiștilor vin în contextul în care, de la începutul acestui an, pe raza ju­dețului Hunedoara, s-au petrecut două accidente rutiere grave, în care au fost implicați motocicliști, soldate cu de­cesul unui motociclist și rănirea gravă a altuia. Aceste măsuri sunt parte a angajamentului polițiștilor rutieri hu­ne­doreni de a asigura siguranța tuturor participanților la trafic și de a reduce numărul de accidente rutiere. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura