Morţii şi beţivii îngroapă poliţia în datorii

16 noiembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Livia Botici

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Hunedoara are datorii de aproape 400.000 lei către Serviciul de Medicină Legală Hunedoara. De cele mai multe ori, serviciile pe care medicii legişti le fac pentru poliţişti sunt cele de stabilire a alcoolemiei, în cazul şoferilor care se urcă băuţi la volan, şi de necropsie a cadavrelor, în cazul deceselor cu semne de întrebare.

Morţii cu morţii, viii cu… datoriile
Dacă poliţiştii surprind un conducător auto, în trafic, care s-a urcat la volan după ce a consumat băuturi alcoolice, aceştia trebuie să bage mâna, automat, în buzunarul statului, şi să scoată minimum suma de 160 lei, reprezentând costul unei analize de sânge. Numai că, nu de fiecare dată, portmoneul statului este plin, drept pentru care, datoriile IPJ Hunedoara s-au tot mărit. „Restanţa totală a IPJ Hunedoara, către Serviciul Judeţean de Medicină Legală, până în luna iulie a anului 2010, este de 376.267 lei. Aceşti bani reprezintă costul expertizelor medico-legale pe care medicii legişti le-au efectuat pentru poliţie”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. De la începutul anului 2010, poliţiştii hunedoreni au cerut Serviciului de Medicină Legală Hunedoara să efectueze aproximativ 1.250 de teste pentru stabilirea alcoolemiei. „Cea mai ieftină analiză pentru alcoolemie costă 160 lei, iar cea mai scumpă 240 lei. Dar, acesta nu este singurul serviciu pe care îl prestăm pentru poliţie. Spre exemplu, o autopsie costă 302 lei, deplasarea la faţa locului a echipei medico-legale costă 143 lei, iar transportul cadavrelor de la faţa locului, 74 lei. Sunt bani pe care poliţia trebuie să ni-i dea, pentru serviciile noastre”, a declarat medicul Claudiu Oiegar, de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Hunedoara.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Consilierii se ceartă, Evidenţa populaţiei îşi pierde „casa”

În cazul în care consilierii locali ai municipiului Deva nu se pun de acord cu privire la un contract de...

Eşec „câştigător“ în testul pentru derby

FC Hunedoara a suferit prima înfrângere din acest sezon, scor 0-1, în partida amicală cu UTA Arad (Liga a II-a),...

Investiţie de top la Dobra

Primarul Dobrei, Gheorghe Şuiagă (foto mic), a reuşit să obţină de la guvern peste trei milioane de lei, pentru construirea...

Închide