Moloţ, suspendat din funcţie

02-Molot  Sorina Popa

 Ieri, Prefectura Hunedoara a primit de la Curtea de Apel Alba Iulia deciziile prin care Mircea Moloţ (foto), Tiberiu Balint şi Emanoil Milică Pup au fost trimişi în arest la domiciliu. Ca urmare, astăzi, vor fi emise ordinele de suspendare a acestora din funcţiile pe care le ocupau în administraţia publică, respectiv de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, de vicepreşedinte judeţean (n.r.-Tiberiu Balint a demisionat însă din funcţie, dar nu s-a luat act de demisie) şi de viceprimar al comunei Vorţa. Aşadar, cei trei vor fi suspendaţi din funcţie cel puţin 30 de zile, dacă arestul la domiciliu nu va fi prelungit la cererea procurorilor DNA.

Conform Legii nr. 215 a Administraţiei Publice şi a Statutului Aleşilor Locali, după ce primeşte de la Curtea de Apel Alba Iulia hotărârea prin care Mircea Moloţ, preşedinte al Consiliului Judeţean, Tiberiu Balint, vicepreşedinte al instituţiei amintite şi Emanoil Milică Pup, viceprimar al comunei Vorţa, sunt arestaţi la domiciliu, prefectul de Hunedoara trebuie să emită în 48 de ore o hotărâre de suspendare a celor trei din funcţie pe perioada cât aceştia se află sub mandate de arestare la domiciliu.
Mircea Moloţ este acuzat de procurorii DNA de trafic de influenţă, luare de mită, spălare de bani, în forma instigării, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secret de stat. Anchetatorii susţin că, începând cu 2010, Mircea Moloţ a creat şi pus în funcţiune un circuit financiar prin care fondurile publice, legal aprobate pe proiecte, au ajuns în conturile unor societăţi controlate de ginerele său, Robertto Patrick Venter, şi de alte persoane interpuse, devenite formal reprezentanţi ai acestor societăţi.
Vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, este acuzat de săvârşirea infracţiunilor concurente de luare de mită, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi spălare de bani, în forma instigării.
Viceprimarul comunei Vorţa, Emanoil Milică Pup, fost administrator al SC Trans Construct Import Export SRL, este acuzat de săvârşirea infracţiunilor concurente de dare de mită, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi spălare de bani în forma complicităţii.
Moloţ, Balint, Pup, dar şi ginerele liderului PNL Hunedoara, Robertto Patrick Venter şi omul de afaceri Vasile Axinte (zis Romică) au fost arestaţi la domiciliu printr-o sentinţă dată de Curtea de Apel Alba Iulia.

 

 

2 comentarii la „Moloţ, suspendat din funcţie

  • 10 decembrie 2014 la 16:13
    Permalink

    Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

  • 11 decembrie 2014 la 9:50
    Permalink

    Este o zi trista la CJ si la fel pentru judetul nostru. Chiar daca nimeni nu ma crede nu sunt bucuros pentru ceea ce se intampla, desi Purcel isi merita soarta deoarece si-a facut-o singur, cu mana lui. Cu toate acestea tragedia unui om nu trebuie sa fie un motiv de bucurie ci unul de tristete. Sa-l ajute Dumnezeu sa treaca sanatos peste toate acestea dar legea trebuie aplicata.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagra, 10.12.2014

Codruţ Norocel Măturar, din Petroşani Pentru că, după ce a ucis cu autoturismul doi oameni pe trecerea de pietoni, fiind

Bulina albă, 10.12.2014

Mircea Bobora, directorul Carpatcement Deva-Chişcădaga Pentru că s-a implicat în proiectul „Ora de voluntariat“ şi a oferit premii, din partea

Moloţ & compania, arestaţi la domiciliu!

Ieri, instanţa Curţii de Apel Alba Iulia a a admis contestaţia formulată de D.N.A. - Serviciul Teritorial Alba Iulia, împotriva...

Închide