Moloţ se bazeazã pe banii europeni

 

 Nicolle Ebner

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH) Mircea Ioan Moloţ (foto) afirmă că nu are de gând să stea cu mâna întinsă la mila guvernului şi a găsit soluţii să depăşească şi acest an de criză, dar şi consecinţele rămânerii în opoziţie. Moloţ este decis ca, în anul de criză 2010, în condiţiile unui buget de stat „sărac mai ales pentru unii”, să se descurce din resurse proprii şi din fonduri europene.

Patru milioane de euro, doar pentru drumuri şi Policlinica Deva
„Practic, am gândit bugetul pentru 2010 mai mult pe bani europeni din resurse proprii. Nu am de gând să stau cu mâna întinsă la bugetul de stat, pentru că ştiu că nu vom primi nimic în plus faţă de ceea ce se stabileşte acum, în Parlament. Nu mă aştept la mai mult, pentru că ştiu că bugetul de stat este şi aşa insuficient, mai ales pentru judeţele în care Băsescu a pierdut alegerile. Tocmai de aceea, ne vom focaliza eforturile pe realizarea de proiecte cu finanţare externă”, spune preşedintele CJH, Mircea Ioan Moloţ. Este ştiut faptul că judeţul Hunedoara are cea mai mare reţea de drumuri judeţene, care însumează peste 1.500 de kilometri, iar politica administraţie judeţene a fost de modernizare a infrastructurii, în vederea dezvoltării turismului ca domeniu economic. „Numai pentru modernizarea drumurilor judeţene, pe proiectele realizate de noi, Uniunea Europeană va aloca, în acest an, trei milioane de euro. Astăzi, CJH şi Spitalul Judeţean Deva lansează oficial proiectul de reabilitare a ambulatoriului de specialitate (Policlinica Deva), lucrări ce se vor derula pe o perioadă de un an şi jumătate. Valoarea proiectului este de un milion de euro, iar finanţarea este susţinută de UE şi CJH, a cărui contribuţie este de doar doi la sută.

„Ce să împărţim, gradul de sărăcie?”
Pe Mircea Ioan Moloţ nu-l deranjează faptul că amendamentul, la care coautor a fost şi senatorul PNL de Hunedoara Dan Radu Ruşanu, nu a fost votat în plenul parlamentului. Este vorba de amendamentul referitor la creşterea fondurilor care pot fi împărţite de consiliile judeţene, fără intervenţie de la centru, de la 20 la sută la 30 la sută, dar cu votul a 2/3 din totalul consilierilor judeţeni. „Nu mă afectează cu nimic. Ori împart 20 la sută din ceea ce primesc, ori 30 la sută, îmi este indiferent, pentru că oricum nu avem ce împărţi. Ba pot spune că vom avea parte de un bâlci mai puţin”, menţionează Moloţ.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la noi, cu ceva funcție pe la o instituție…

18 ore ago

Ne-am speriat degeaba! Ministrul Energiei spune că „taxa pe soare” este un fake news

Adriana Năstase Ministrul Energiei, Virgil Popescu (foto), a negat luni că statul va introduce o…

18 ore ago

Bulina albă

Natalia Intotero, parlamentar PSD de Hunedoara Pentru că a reușit să-l aducă pe europarlamentarul Guido…

19 ore ago

Bulina neagră

Emil F., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost condamnat pentru lovire și alte violențe,…

19 ore ago

A plecat de acasă și l-a lăsat cu doi copii

O hunedoreancă de 24 de ani a fost dată dispărută de concubinul ei, la trei…

19 ore ago

Bărbat lovit cu barosul și călcat cu mașina

O petrecere a fost la un pas de a sfârși cu o tragedie după ce…

19 ore ago