FlashPolitica si administratie

Moloţ se bazeazã pe banii europeni

 02 Mircea Molot  8097

 Nicolle Ebner

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH) Mircea Ioan Moloţ (foto) afirmă că nu are de gând să stea cu mâna întinsă la mila guvernului şi a găsit soluţii să depăşească şi acest an de criză, dar şi consecinţele rămânerii în opoziţie. Moloţ este decis ca, în anul de criză 2010, în condiţiile unui buget de stat „sărac mai ales pentru unii”, să se descurce din resurse proprii şi din fonduri europene.

Patru milioane de euro, doar pentru drumuri şi Policlinica Deva
„Practic, am gândit bugetul pentru 2010 mai mult pe bani europeni din resurse proprii. Nu am de gând să stau cu mâna întinsă la bugetul de stat, pentru că ştiu că nu vom primi nimic în plus faţă de ceea ce se stabileşte acum, în Parlament. Nu mă aştept la mai mult, pentru că ştiu că bugetul de stat este şi aşa insuficient, mai ales pentru judeţele în care Băsescu a pierdut alegerile. Tocmai de aceea, ne vom focaliza eforturile pe realizarea de proiecte cu finanţare externă”, spune preşedintele CJH, Mircea Ioan Moloţ. Este ştiut faptul că judeţul Hunedoara are cea mai mare reţea de drumuri judeţene, care însumează peste 1.500 de kilometri, iar politica administraţie judeţene a fost de modernizare a infrastructurii, în vederea dezvoltării turismului ca domeniu economic. „Numai pentru modernizarea drumurilor judeţene, pe proiectele realizate de noi, Uniunea Europeană va aloca, în acest an, trei milioane de euro. Astăzi, CJH şi Spitalul Judeţean Deva lansează oficial proiectul de reabilitare a ambulatoriului de specialitate (Policlinica Deva), lucrări ce se vor derula pe o perioadă de un an şi jumătate. Valoarea proiectului este de un milion de euro, iar finanţarea este susţinută de UE şi CJH, a cărui contribuţie este de doar doi la sută.

„Ce să împărţim, gradul de sărăcie?”
Pe Mircea Ioan Moloţ nu-l deranjează faptul că amendamentul, la care coautor a fost şi senatorul PNL de Hunedoara Dan Radu Ruşanu, nu a fost votat în plenul parlamentului. Este vorba de amendamentul referitor la creşterea fondurilor care pot fi împărţite de consiliile judeţene, fără intervenţie de la centru, de la 20 la sută la 30 la sută, dar cu votul a 2/3 din totalul consilierilor judeţeni. „Nu mă afectează cu nimic. Ori împart 20 la sută din ceea ce primesc, ori 30 la sută, îmi este indiferent, pentru că oricum nu avem ce împărţi. Ba pot spune că vom avea parte de un bâlci mai puţin”, menţionează Moloţ.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura