Moloţ pune pazã la cetãţile dacice

După ce a fost preluată în administrare de către Consiliul Judeţean, cetatea dacică Sarmizegetusa Regia va fi pusă în valoare, susţine preşedintele Mircea Moloţ, cu ajutorul fondurilor europene.
„Mai întâi de toate, vom pune pază la cetăţi, ca să stopăm furturile din siturile arheologice. Sunt convins că mai există bogăţii arheologice în subsolurile de acolo. Pe de altă parte, vom depune un proiect la Comisia Europeană, de finanţare, astfel încât să reuşim să aducem cetatea dacică aşa cum era ea pe vremea lui Decebal şi Burebista. Proiectul-schiţă există deja”, a declarat, ieri, preşedintele CJ Hunedoara, la şedinţa de lucru.
Moloţ susţine că dacă instituţia judeţeană ar fi preluat în administrare cetăţile dacice din Munţii Orăştiei încă din 1990, atunci statul român nu ar mai fi fost pus în situaţia de a cheltui 100 de milioane de euro, pentru răscumpărarea brăţărilor dacice şi a altor obiecte de patrimoniu, furate din acel loc. Suprafaţa de care va răspunde CJ Hunedoara aici este de peste 18 hectare. (S. Popa)

One thought on “Moloţ pune pazã la cetãţile dacice

  • 19 aprilie 2013 la 14:55
    Permalink

    ATENTIE BAIETI.ASTA PUNE PAZNICI CU DETECTOARE.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare