Moloţ & compania, arestaţi la domiciliu!

9 decembrie 2014 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

02 molot tibi-balintMircea Crivăţ

Ieri, instanţa Curţii de Apel Alba Iulia a  admis contestaţia formulată de D.N.A. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, împotriva încheierii penale din joi, 4 decembrie, dispusă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului  Alba în dosarul penal nr. 5319/107/2014), a desfiinţat încheierea penală atacată şi, pe cale de consecinţă, a dispus luarea faţă de inculpaţii Mircea Moloţ (foto stânga), preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint (foto dreapta), vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Robertto-Patrick Venter, ginerele lui Moloţ, Emanoil Milică Pup, viceprimarul PNL al comunei Vorţa şi omul de afaceri Vasile Axinte, a măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile. Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţi împotriva aceleiaşi încheieri penale. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

Judecătoarea a depus cerere de abţinere
Mai precizăm că magistratul desemnat pentru judecarea contestaţiilor din dosarul „Moloţ & compania” a refuzat iniţial să judece cazul. În acest sens, a depus o cerere de abţinere, care i-a fost respinsă. Cererea de abţinere se poate face atunci când magistratul constată că există un grad de rudenie sau de apropiere între el şi părţile din dosarul pe care urmează să-l judece. Surse din cadrul Curţii de Apel Alba Iulia au afirmat că magistratul care a judecat acest dosar este soţia un fost fruntaş PNL din judeţul Alba, şi fost prefect de Alba în guvernarea Tăriceanu.

Ce obligaţii au cei cinci inculpaţi
Pe durata arestului la domiciliu, inculpaţii au următoarele obligaţii: să nu părăsească imobilul de domiciliu fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura; să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu alţi participanţi la comiterea infracţiunilor, cu martorii, experţii şi cu membrii familiilor acestora.
În caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

De ce sunt acuzaţi Moloţ, Balint & compania
Iată care sunt acuzaţiile aduse de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul Teritorial Alba Iulia, celor cinci inculpaţi, aşa cum au fost ele prezentate în comunicatul postat pe  site-ul DNA:
Mircea Moloţ: săvârşirea infracţiunilor concurente de trafic de influenţă, în formă continuată (26 acte materiale), folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, spălare de bani în forma instigării (2 infracţiuni), conflict de interese, deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat.
Tiberiu Balint: săvârşirea infracţiunilor concurente de luare de mită în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (4 acte materiale), spălare de bani, în forma instigării.
Robertto-Patrick Venter: săvârşirea infracţiunilor concurente de complicitate la luare de mită în formă continuată (24 acte materiale), spălare de bani (2 infracţiuni),  fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Emanoil Milică Pup: săvârşirea infracţiunilor concurente de dare de mită în formă continuată (4 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (3 acte materiale), spălare de bani în forma complicităţii (2 infracţiuni).
Vasile Axinte: săvârşirea infracţiunilor concurente de cumpărare de influenţă în formă continuată (2 acte materiale), dare de mită în formă continuată (21 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (21 acte materiale), complicitate la spălare de bani.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Moise Nicoară spune:

    Purcel, fii denmn si da-ti demisia. Nu mai ai nici o sansa.

  2. pro DNA spune:

    Molote, iti amintesti cand ai venit in valea jiului sa ne concesionezi terenurie publice? Oare mai ai nevoie si de mai multi bani? Molote, spitale sunt in judet bune ? Molote, toti din judet train asa bine ca tine ? ,,Capul lui Molot vrem ,, citat modificat din A.Lapusneanu. urat om esti ba Molot. Scarbos . Pacat ca esti roman. Pacat ca nu esti pe vremea lui Tepes. Auzi bai jegule, stii maneaua aia ,, 7 lanturi s-o catusa, ma tineau legat de usa,, ? Ti-o dedic ca si colinda de Craciun .

  3. Anonim spune:

    Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 10.12.2014

Ceaţa care s-a aşternut de ceva vreme peste un anume partid politic se reflectă şi în noile activităţi desfăşurate la...

Agresorii poliţistului au atacat cu apel sentinţa tribunalului

Agresorii poliţistului din Bretea Română au atacat cu apel sentinţa dată de Tribunalul Hunedoara în care au fost condamnaţi la...

Hoţ din locuinţe, condamnat la puşcărie

Judecătoria Deva a dat sentinţa în cazul lui Iosif Şerban, acuzat de furt calificat şi violare de domiciliu. Hunedoreanul a...

Închide