ActualitateFlash

Modernizarea Urgenţei de la Spitalul Judeţean Deva

Adriana Năstase

Consiliul Judeţean Hunedoara a depus la ADR Vest proiectul de modernizare a Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Deva. Finanţarea, dacă proiectul va fi acceptat, se va face în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.

Valoarea investiţiei este de 6.836.050 de lei, din care C+M 4.291.902 de lei. Contribuţia Consiliului Judeţean este de 136.721de lei. Durata de realizare a investiţiei este de şase luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, iar achiziţia dotărilor şi echipamentelor se va realiza în termen de trei luni.
Obiectivul general al proiectului urmăreşte îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei îngrijirii spitaliceşti de urgenţă la nivelul Unităţii de Primiri Urgenţe Deva. Modernizarea, extinderea şi dotarea UPU Deva are ca scop final o mai bună organizare a activităţii medicale de urgenţă, asigurarea unor condiţii superioare de îngrijire a pacienţilor, eliminarea riscurilor medicale, reducerea timpului de aşteptare, prin asigurarea unor spaţii suplimentare de investigaţii şi tratament, creşterea numărului de pacienţi care pot fi investigaţi şi trataţi simultan, diversificarea actului medical, prin asigurarea spaţiilor adecvate şi pentru alte specialităţi medicale.
Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a SJU Deva funcţionează în clădirea principală a Spitalului. Aceasta a fost proiectată şi realizată în perioada 1975-1978, conform normativelor de la acea dată.
În prezent, această unitate nu mai corespunde funcţional actualelor exigenţe impuse de normativele specifice activităţii de primire urgenţe.
Din cauza conformaţiei structurale a clădirii, cu diafragme din beton armat, posibilităţile de recompartimentare a spaţiilor existente sunt limitate. Lucrările propuse pentru modernizare includ, pe lângă reorganizarea spaţiilor existente la parterul şi etajul 1 al pavilionului central, şi extinderea clădirii cu un corp nou cu regim de înălţime Parter + Etaj 1, comunicarea făcându-se prin intermediul unui corp de legătură cu funcţiune de coridor.
Extinderea propusă va avea: spaţiu triaj-informaţii + grup sanitar triaj, spaţiu decontaminant, spaţiu decontaminare, sală de aşteptare pacienţi + grup sanitar pacienţi, grup sanitar personal medical, spaţiu resuscitare, scară acces la et.1, ploscar, tratamente urgenţe imediate şi spaţiu de lucru, spaţiu tratamente chirurgicale, spaţiu gipsare, coridor, depozit, depozit rufe curate, depozit rufe murdare, hol de legătură + coridor de circulaţie şi două lifturi la etajul întâi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura