ActualitateFlashPolitica si administratie

Modernizarea Drumului Județean Hunedoara-Călan s-a finalizat mai repede decît era termenul. Laurențiu Nistor: Constructorul s-a depășit pe el însuși!

Sorina Popa

Se poate și la noi! Modernizarea Drumului Ju­dețean 687, Hunedoara-Călan, a fost terminată mai devreme decât era termenul limită, adică decembrie 2021. Este vorba de aproape 10 km de drum.

Cu fonduri europene
Consiliul Județean Hunedoara a finalizat lu­crările de modernizare a drumului județean (687) care leagă municipiul Hunedoara de orașul Călan (DN66). Proiectul a fost finanțat din fonduri euro­pene accesate de administrația județeană prin Programul Operațional Regional.
Contractul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat în 19 iulie 2017, de către Ministerul Dezvoltarii, Lucrărilor Publice și Administrației- ADR Vest, Consiliul Județean Hunedoara și Pri­mă­ria Hunedoara. Valoarea totală a investiției este de 36.392.043 de lei. Investiția a fost realizată de Asocierea SC Proactiv SRL-SC Drupo SRL-SC Sercotrans SRL.
„Am recepționat lucrările de reabilitare a DJ 687. Pot spune că este o lucrare de excepție. Sunt foar­te mulțumit de această investiție. Felicit colegii din Consiliu care s-au ocupat de proiectul acesta. I-am mulțumit directorului Sorin Maxim, de la ADR Vest, proiectantului, constructorului. Cons­tructorul s-a depășit pe el însuși. Nu am tăiat nici o panglică”, a declarat Laurențiu Nistor, preșe­dintele CJ Hunedoara.

O mașină de epocă și una electrică
„Astăzi (n.r.-ieri), împreună cu reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Vest, cu constructorul, proiectantul, cu angajații CJ Hu­ne­doara care s-au ocupat de acest proiect, am par­curs cei aproape 10 kilometri pentru a vedea re­zultatul muncii celor implicați în implementare. Primul autovehicul care a pornit pe acest drum a fost un vehicul de epocă, marca Citroen Traction Avant, fabricat în 1939, pasageri fiind directorul general al ADR Vest și arhitectul șef al județului, iar al doilea, un vehicul electric. Am ales această for­mă de a parcurge drumul reabilitat pentru a sub­linia un aspect important – anume că județul Hu­nedoara este moștenitorul unui trecut de ex­cep­ție, cu o valoare simbolică și practică excepțională, dar în același timp își construiește un viitor mo­dern, destinat generațiilor prezente și viitoare. Dacă la vremea sa Citroen-ul Traction Avant a fost primul vehicul din lume echipat cu tracțiune față, astăzi Consiliul Județean Hunedoara are bucuria de a inaugura un drum reabilitat după cele mai mo­derne standarde, în acord cu cerințele anului 2021. Le mulțumesc tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect și, în mod special, directorului general al ADR Vest, Sorin Maxim!”, a afirmat șeful CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor. Sorin Maxim, directorul ADR Vest, a acordat un punctaj maxim acestor lucrări.

Reziștii nu au mai rezistat
Costel Avram, administratorul public al județului, a declarat că „cei care vor vedea ce am făcut aici sunt hunedorenii și cei care circulă pe acest drum. Am ajuns vedetă datorită reziștilor. Reziștii nu au vrut ca județul să se dezvolte, să fie terminat acest proiect. Nu s-a întâmplat așa și, iată, am recepțio­nat o investiție mare.Mă refer la reziști care au lucrat la Consiliul Județean Hunedoara. Asta este soarta lor! Mă refer la reziști care au lucrat la Consiliul Județean Hunedoara. Asta este soarta lor!”, a spus Avram.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura