ComunitatePolitica si administratie

Miroase a asfalt proaspăt la Pui

Magdalena Șerban

În baza unei finanțări obținute prin Programul Național de Dezvoltare Lo­cală (PNDL II), administrația publică din Pui realizează modernizarea dru­mu­lui comunal DC71 Hobița-Uric. Lu­crările s-au desfășurat foarte repede, fiind pe ultima sută de metri de exe­cuție.

Trebuia modernizat!
Potrivit memoriului tehnic, “(…) Dru­mul prezintă o stare avansată de de­gradare, cu gropi și făgașe, cu deni­ve­lări cauzate mai ales de anotimpurile cu zăpadă și ploi, când datorită nea­si­gurării scurgerii apelor de pe platforma drumului se produc degradări continue ale pietruirii existente. Această pie­tru­ire nu are o grosime constantă, zestrea existentă fiind redusă. În general sta­rea actulă a drumului este degradată, astfel se impune atât realizarea unei îmbunătățiri adecvate a condițiilor de circulație a suprafeței de rulare, cât și mărirea capacității portante”. Legat de faptul că infrastructura, chiar dacă e foarte costisitoare, rămâne o prioritate administrativă, edilul locului a argu­men­tat de ce pune accent pe fiecare sat în parte. „Este un proiect câștigat de noi, ca autoritate publică, pe o axă guvernamentală. Din păcate, așa cum se regăsește în toate cazurile de im­plementare în teren, între timp, pre­țurile au crescut, așa că și costurile
s-au majorat. Devizul implică cifre noi, ac­tualizate. Zilele următoare preco­ni­zăm că va fi gata. Era foarte important să turnăm asfaltul pe acest drum care duce către Retezat, fiind puternic afectat de uzură și iernile care au trecut peste el. Este drumul ce traversează satul, deci este de utilitate maximă. Am avut noroc și de timp frumos, fără ploi abundente și o toamnă aprigă. Ce ne dorim este să le asigurăm cetățenilor din toate localitățile aparținătoare condiții similare. Așa e corect“, a arătat primarul din Pui, Victor Stoica (foto).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura