Mircia Muntean susţine candidaţii PNL la alegerile parlamentare

05 site secund-Mircia-MunteanNatalia Bumbac

Aşa cum pruncul nu-şi uită mama care l-a alăptat, la fel nici Mircia Muntean (foto), primarul Devei, pare-se că nu poate uita partidul în care s-a consacrat. Ieri, edilul municipiului reşedinţă de judeţ a anunţat că-i va susţine pe candidaţii PNL la alegerile parlamentare, nominalizând două persoane, pe Lucian Heiuş şi pe Carmen Hărău. Asta, în condiţiile în care Mircia Muntean este şi rămâne membru PSRO, partid condus de Mircea Geoană.
Nu le-a cerut nimic în schimb
La mijloc par a fi legăturile vechi pe care Muntean le-a păstrat cu foştii colegi de partid, sau, mai degrabă, o modalitate de-al scoate pe tuşă pe Petru Mărginean, fostul edil al Devei, membru PNL. Acesta din urmă şi-a depus la partid, în scris, intenţia de a candida la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaţilor sau Senat. Mircia Muntean a arătat că decizia este una strict personală şi că nu-i implică pe ceilalţi colegi de la PSRO. „A fost o decizie personală, aşa cum ştiţi, am fost ales pe listele PSRO. Ni s-a recomandat la nivel local o colaborare cu PNL (n.r.-protocolul postelectoral dintre PNL şi PSRO de la alegerile locale), la început nu s-a putut, din mai multe considerente. (…) Am hotărât să-l sprijin pe Lucian Heiuş pentru funcţia de deputat şi pe doamna Carmen Hărău. (…) Voi discuta cu colegii de la PSRO. Şi pentru ei, anunţul meu a fost o surpriză. Am spus acest lucru, ca de astăzi înainte să nu fie o surpriză pentru ei că apar în conferinţele de presă alături de reprezentanţii PNL”, a afirmat Mircia Muntean. Acesta a mai subliniat că decizia este strict personală şi că nu l-a anunţat despre planurile sale nici pe Mircea Geoană, care a fost extrem de nemulţumit de alianţa pe care PSRO a făcut-o în Consiliul local (CL) Deva cu PSD. Mircia Muntean a mai spus că nu le-a cerut nimic în schimb liberalilor pentru zestrea electorală pe care le-o va pune la dispoziţie.
„Îl aşteptăm alături de noi”
Deloc surprins de anunţul lui Mircia Muntean, preşedintele PSRO Hunedoara, Răzvan Mareş, a afirmat că organizaţia pe care-o conduce va susţine în continuare proiectele primarului Mircia Muntean. El a mai spus că decizia edilului de a-i susţine pe liberali la alegerile parlamentare nu schimbă cu nimic situaţia din CL Deva. Răzvan Mareş a arătat că nu ştie dacă PSRO va avea candidaţi pentru Parlament din judeţ şi că este posibil ca partidul să intre într-o alianţă. Iar, toate aceste lucruri se vor decide la centru.
Totuşi, declaraţia lui Mircia Muntean a surprins pe cineva şi acela a fost Lucian Heiuş. Candidat al PNL la parlamentare, acesta a arătat că nu a luat legătura cu edilul Devei pentru a-i cere sprijinul, dar că se simte onorat că-l va avea. „Eu acum aud pentru prima dată despre faptul că Mircia Muntean va susţine candidaţii PNL la alegerile parlamentare. Încă o dată demonstrează că a rămas un liberal. A condus mulţi ani organizaţia PNL, a fost patru mandate primar al Devei, lucruri care nu pot fi uitate. (…) Este un liberal şi îl aşteptăm alături de noi”, a declarat Lucian Heiuş. Întrebat dacă o revenire a lui Mircia Muntean în PNL ar putea avea loc, acesta a spus că nu exclude o asemenea variantă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.