Minore plecate de acasă de mai multe zile, căutate, şi în final, găsite de poliţie

În data de 20.05.2020, în jurul orei 18:00, la sediul Poliţiei municipiului Hunedoara s-a prezentat o femeie care a reclamat faptul că, în cursul zilei de 09.05.2020, în jurul orei 16:00, fiica sa, Iulia Mercurean (foto sus), în vârstă de 14 ani, a plecat voluntar de la locuinţa situată în municipiul Hunedoara, „pentru a-şi vizita o prietenă”, şi nu a mai revenit.

În perioada 09.05.2020 – 20.05.2020, reclamanta a ţinut legătura cu fiica ei (care a mai părăsit domiciliul) prin mesaje, pe o reţea de socializare, mesaje prin care minora i-a comunicat mamei că „este bine”, dar a refuzat să comunice telefonic cu mama ei sau să îi indice acesteia adresa unde se află în prezent.
La momentul plecării voluntare, minora era îmbrăcată cu o pereche de pantaloni tip jeans, de culoare albastră închis, o bluză cu mâneci lungi, scurtă până la buric, de culoare albă şi era încălţată cu o pereche de pantofi tip sport, de culoare neagră cu roşu şi talpă de culoare albă. Totodată, aceasta şi-a luat şi telefonul mobil şi încărcătorul aferent acestuia.
Semnalmente: minora are aproximativ 1,60 metri înălţime, aproximativ 50 kg, păr şaten-îmchis, vopsit negru, ochi căprui, ten închis la culoare şi are mai multe tatuaje (pe piept, la încheietura mâinii stângi şi la glezna unui picior).
Este posibil ca minora să fie însoţită de o prietenă a sa, Roberta Oana Andraş, în vârstă de 13 ani (foto jos).
Cu privire la aceasta din urmă, Poliţia municipiului Hunedoara a fost sesizată de bunica minorei despre faptul că, în cursul zilei de 15.04.2020, în jurul orei 17:00, nepoata sa a plecat de la domiciliu spunând că merge „până la chioşc să cumpere nişte lapte”, însă nu s-a mai întors.
La momentul plecării voluntare de la domiciliu, minora Roberta Oana Andraş era îmbrăcată cu o pereche de pantaloni jeans negri şi o bluză de culoare neagră.
Semnalmente: aceasta are înălţimea de 1,63 m, greutate aproximativ 52 kg, ochi căprui spre verzi, păr vopsit blond, constituţie atletică.
Precizăm faptul că nici această minoră nu se află la prima plecare voluntară de la domiciliu.
În urma verificărilor, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Hunedoara au stabilit că minora Roberta Oana Andraş, în data de 19.05.2020, a comunicat pe o reţea de socializare cu minora Iulia Mercurean, căreia i-a spus că ar fi fost lovită de către bunicul ei, iar acesta ar fi motivul pentru care a plecat voluntar de la domiciliu.
Având în vedere aceste aspecte, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Hunedoara s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie.
N.R. În final, poliţiştii hunedoreni au reuşit să dea de urma celor două minore fugare. Ieri, joi, după-amaiză, cele două au fost găsite în scara unui bloc din Hunedoara, nefiind victimizate, a comunicat comisarul şef Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.