Ministrul Tineretului şi Sportului răspunde unei scrisori deschise făcută publică de primarul Devei

4 noiembrie 2014 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

gabi-szabo
Oana Mihnea

Primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, a făcut publică o scrisoare deschisă adresată lui Victor Ponta, prin care îi solicită acestuia să renunţe la o aşa zisă iniţiativă a premierului de a muta Centrul olimpicnde pregătire algimnastelor junioare de la Deva la Snagov.
„Nu mi se pare normal ca Victor Ponta, fără o consultare prealabilă, să promită că va muta centrul sportiv la Snagov. Asta ar însemna ca totul să se învârtă în jurul Capitalei şi Deva să piardă ceva de valoare. Oraşul nostru respiră prin gimnastică, este mândria întregului oraş şi ne dorim să funcţioneze în continuare aici. Mi se pare inadmisibil ca, într-o notă dictatorială, să spui că desfiinţezi ceva şi muţi în altă parte. Gimnastica nu este nici a lui Victor Ponta, nici a antrenorilor, nici a vreunui partid politic. Mai mult, nu poţi face astfel de promisiuni, doar ca să aduci înapoi doi antrenori. Cert este că nu vom renunţa atât de uşor şi vom face tot posibilul ca centrul sportiv să rămână la Deva“, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, Petru Mărginean, primarul municipiului Deva.

Ministrul Gabriela Szabo: Este o neînţelegere. Nu s-a pus nici un moment problema mutării Centrului olimpic al gimnastelor junioare de la Deva!
Contactată de MESAGERUL HUNEDOREAN, pentru a lămurii situaţia făcută publică de primarul Devei, ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a dezminţit categoric informaţia lansată de primarul Petru Mărginean, precizând că nu s-a pus nici un moment problema mutării Centrului olimpic, unde se pregătesc gimastele junioare, de la Deva.
„În primul rând, premierul Victor Ponta a salutat revenirea antrenorilor Octavian Belu şi Mariana Bitang la cârma lotului olimpic feminin de gimnastică. Cu acel prilej, primul ministru a precizat că vrea să ofere Fundaţiei sportive a marilor campioni ai României, prin RA-APPS, o vilă de la Snagov, în care să-şi desfăşoare activitatea respectiva fundaţie, care în prezent nu are sediu. Deci, nici nu a fost vorba un moment de lotul gimnastelor junioare de la Deva. Mai mult, pentru ca lucrurile să fie clare, doresc să subliniez că nici primul ministru, nici Ministerul Tineretului şi Sportului nu pot decide unde se pregătesc sportivii dintr-un lot sau altul. Doar federaţiile de specialitate pot decide acest lucru, ele fiind singurele care au putere de decizie în acest sens. Ministerul, prin Guvernul României, doar susţin, financiar şi prin alte mijloace, activitatea loturilor naţionale şi olimpice ale României, pe baza de proiecte. În ce priveşte informaţia făcută publică de primarul din Deva, cred că este vorba de o neînţelegere,  sau de o intoxicare, având în vedere  că ne aflăm în campanie electorală”, a declarat Gabriela Szabo, ministrul Tineretului şi Sportului.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Moise Nicoară spune:

    E bine ca centrul ramane la Deva. Pe antrenori nu-i cunosc dar profesorul Liga si colectivul condus de el este unul foarte competent.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Scrisoare a deputatului Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara, adresată locuitorilor judeţului

Stimaţi cetãţeni ai judeţului Hunedoara, Prin aceste rânduri, doresc să vă mulţumesc din toată inima, în primul rând, celor care...

L-a trădat Moloţ pe Iohannis?

Potrivit stiripesurse.ro, una din explicaţiile date de liderii ACL, imediat după alegeri, pentru scorul obţinut de Klaus Iohannis (foto dreapta),...

Firme iraniene, interesate de colaborare cu Insemex Petroşani

Prezenţa ambasadorului Iranului în Valea Jiului, în special la Insemex Petroşani, nu a rămas la stadiul de vizită şi s-ar...

Închide