Ministrul Răzvan Cuc ne dă vestea cea mare: Până de Sfânta Maria se deschide circulaţia pe loturile III şi IV ale Autostrăzii Lugoj-Deva

25 iulie 2019 | 3 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Ieri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ne-a dat o veste excelentă. Până la sărbătoarea din 15 august, Sfânta Maria, vom circula pe loturile III şi IV ale Autostrăzii Lugoj-Deva! Ieri, ministrul a vizitat din nou şantierul autostrăzii, pentru a vedea care sunt ultimele detalii ale acestei investiţii. El a fost însoţit de preşedintele PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, şi de administratorul public al judeţului, Costel Avram.

L-a felicitat pe constructor
Ministrul Răzvan Cuc s-a arătat mulţumit de ceea ce a găsit pe şantier. Dealul Liliecilor a fost, evident, adus în discuţie, mai ales că acesta a fost motivul principal al întârzierii cu câţiva ani a finalizării construcţiei autostrăzii Lugoj-Deva.
”O zonă care a ridicat multe probleme tehnice, soluţii adaptate la situaţia din teren. Lungimea acestui sector este de 1.175 de metri, se află la 23 de metri faţă de nivelul naţional şi avem un versant care se ridică la 60 de metri deasupra autostrăzii. Versantul este stabilizat cu ajutorul ancorelor active protejate cu plase. Sunt ziduri de sprijin. Acum lucrăm la finisarea acestei porţiuni. Lucrarea se apropie cu paşi repezi de finalizare, astfel încât în prima jumătate a lunii august să terminăm investiţia. Am avut întârzieri cu trei ani, din cauza liliecilor, castorilor, dar nu numai”, a declarat Ştefan Şerbu, reprezentantul constructorului de la Lotul IV al Autostrăzii Lugoj-Deva, compania Spedition UMB.
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a avut numai cuvinte de laudă pentru constructorul lotului IV. ”L-am felicitat şi îl felicit şi acum pe constructor. Pentru seriozitate şi pentru modul în care a abordat anumite puncte cheie. Acesta poate fi dat exemplu pentru foarte mulţi constructori de talie internaţională. În zonă au fost în ultima perioadă 41 de zile de ploaie, de aceea nu au putut lucra şi a fost prelungit termenul de finalizare cu o săptămână. Dar, până de Sfânta Maria va fi dat în folosinţă lotul IV. Şi lotul III este gata la sfârşitul lunii iulie. Până în data de 15 august 2019 dăm drumul circulaţiei pe loturile III şi IV, concomitent”, a spus, ieri, pe şantierul autostrăzii, ministrul Transporturilor. Aşadar, vom putea circula de la Sibiu la Timişoara, cu excepţia a 9 kilometri, pe autostradă, după data de 15 august 2019.

A fost scos la licitaţie
”Cei nouă kilometri sunt scoşi la licitaţie. Din momentul când se depun ofertele vom putea cunoaşte termene. Podurile ne costă aproape 300 de milioane de euro. Este vorba de podurile pentru urşi. Dacă nu am construi aceste tuneluri pentru urşi, am fi pierdut întreaga finanţare a Autostrăzii Lugoj-Deva. Porţiunea de nouă km dintre Margina şi Holdea a fost scoasă la licitaţie”, a adăugat ministrul Răzvan Cuc.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Fis spune:

  Si ce treaba au papagalii aia trei cu autostrada?
  Au venit la poza sa-l linga-n dos pe marele ministru ratat Cuc?
  Penibili!

 2. Nox spune:

  Au cerut aprobarea proiectului pentru noua descărcare de pe autostrada către Deva bai agariciule. Si s-a si aprobat, existând finanțare de la bugetul de stat.

 3. Cuc spune:

  Sa mori tu, Nox!
  Si te-a pus tractoristul de Nistor sa anunti tu marea realizare!
  Descarcarea este cumva aia existenta deja?
  Sau una ce va fi realizata in 2050?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primăria municipiului Hunedoara. Comunicat de presă

Ca urmare a materialelor apărute în presă şi în mediul online, pentru o corectă informare a opiniei publice, Primăria municipiului...

Bulina neagră, 26.07.2019

Ovidiu Malea, tânăr din Valea Jiului Pentru că a fost condamnat sub acuzaţia de trafic de droguri, iar judecătorii i-au...

Bulina albă, 26.07.2019

Gigi Puşcă, antrenor de tir cu arcul la SCM Deva-Minerul Aninoasa Pentru că este unul dintre cei trei antrenori de...

Închide