Ministrul Natalia Intotero, vizită în Ţara Sfântă

17 aprilie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Ministrul Natalia Intotero (foto) se află în aceste zile într-o vizită oficială în Israel. Delegaţia română condusă de ministrul pentru Românii de Pretutindeni a fost primită la Reprezentanţa Patriarhiei Române din Ierusalim de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor Româneşti din Ţara Sfântă.

În cadrul întâlnirii, s-au discutat unele aspecte ale prezenţei pelerinilor români în Ţara Sfântă. Totodată, Natalia Intotero s-a întâlnit la sediul Reprezentanţei cu Preasfinţitul Părinte Sofian Braşoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului, aflat în Ţara Sfântă împreună cu un grup de pelerini din Germania. Aici, s-a accentuat rolul important al Bisericii Ortodoxe Române şi buna cooperare a acesteia cu MRP în păstrarea şi promovarea identităţii lingvistice şi spirituale, precum şi a culturii româneşti din diaspora.
Ministrul român a avut o întâlnire oficială la Primăria Ierusalimului cu viceprimarul Yosef Daitsh, în cadrul căreia au fost discutate aspecte ale prezenţei româneşti în Oraşul Sfânt, subliniindu-se buna relaţie dintre cele două state, prezenţa numeroasă a pelerinilor români la Locurile Sfinte şi rolul important al Reprezentanţei Patriarhiei Române pentru susţinerea pelerinilor români.
Ministrul Intotero împreună cu rabinul Iosef Wasserman, rabinul comunităţii originarilor din România, a vizitat kibbutz-ul Ramat Rachel, la invitaţia rabinului pensionarilor armatei, Iosif Harel.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
A urcat la volan rupt de beat

Până şi poliţiştii s-au mirat de alcoolemia arătată de aparat, respectiv 1,36 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Acest lucru...

A fugit de puşcărie aproape jumătate de an

Un tânăr din localitatea Petrila a reuşit să scape de închisoare luni de zile. Fusese condamnat pentru că a refuzat...

S-a dus la fosta iubită cu intenţia de a-i da foc

Un bărbat de 32 de ani, din Răchitova, a fost reţinut de poliţişti pentru încălcarea ordinului de protecţie şi ameninţare....

Închide