Ministrul Natalia Intotero, locul 11 pe lista PSD pentru europarlamentare

25 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Ieri, Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a anunţat lista partidului pentru europarlamentare. Iată primele 15 nume: 1.Rovana Plumb 2. Carmen Avram 3. Claudiu Manda 4. Chris Terhes 5. Dan Nica 6. Maria Grapini 7. Tudor Ciuhodaru 8. Dragoş Benea 9. Victor Negrescu 10. Andi Cristea 11. Natalia Intotero 12. Gabriela Zoană 13. Bianca Gavriliţă 14. Emilian Pavel 15. Doina Pană.

Hunedoreanca Natalia Intotero (foto), deputat şi ministru, are şanse mari să ajungă în Parlamentul European.

Vrea mai multă unitate
”Mulţumesc pentru încredere colegelor şi colegilor din judeţ. De asemenea, doresc să mulţumesc colegelor şi colegilor din regiune şi în egală măsură conducerii naţionale, celor din Comitetul Executiv Naţional. Dacă voi ajunge un PE, îmi doresc să lupt pentru România, alături de toţi colegii. Mi-aş dori mai multă unitate pentru România, pentru valorile UE, pentru români ca şi cetăţeni europeni”, a declarat ministrul Natalia Intotero, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Trebuie să demisioneze
Şeful PSD susţine că nu crede în sondajele apărute pe piaţă în legătură cu alegerile europarlamentare.
„Haideţi să vorbim după alegeri. Am văzut şi eu sondajele alea. Am văzut desene animate mai interesante decât sondajele alea. Aşa era şi în 2016”, a spus liderul PSD.
Dragnea a spus că PSD nu şi-a fixat o ţintă în alegerile europarlamentare. „Nu am avut niciodată un scor ţintă, niciodată de câte ori am condus eu vreo campanie electorală. O să luăm exact atâtea mandate cât or să hotărască românii să ne dea”, a indicat el.
Şeful PSD a asigurat că va conduce campania partidului indiferent de starea sa de sănătate. „O conduc orice ar fi. Mă leg cu scânduri şi tot o conduc”, a spus Dragnea. Totodată, Liviu Dragnea a anunţat odată cu lista candidaţilor la europarlamentare că cei doi miniştri care vor candida nu ar trebui să mai rămână în funcţii.“Nu cred că trebuie să stea în guvern până la data alegerilor. Eu nu cred că un membru al guvernului trebuie să fie şi în campanie electorală, şi să gestioneze treburile din minister“, a argumentat liderul PSD. Termenul limită de depunere a candidaturilor pentru alegerile europarlamentare din 26 mai este 28 martie, ora 24.00.

PSD, 11 mandate?
Estimările făcute la începutul lunii martie, arată că PSD se clasează pe primul loc, cu 29,9 la sută, urmat de PNL cu 24,4 la sută. Restul partidelor se află în uşoară scădere, cea mai mare pierdere înregistrând partidul fostului premier Victor Ponta – Pro România. Clasamentul arată astfel: ALDE 9,1 la sută, USR 9 la sută, Pro România 7,8 la sută, PLUS 6 la sută, UDMR 5,1 la sută, PMP 4,7 la sută, Alte partide 4,1 la sută. Viitoarea formulă a Parlamentului European va avea cu 46 de locuri mai puţin, ca urmare a ieşirii Marii Britanii din UE – 705 în loc de 751. României îi revin 33 de locuri în Parlamentul European. Mandatele de europarlamentar s-ar împărţi astfel: 11 la PSD, 9 la PNL, câte 3 la ALDE, USR şi PRO România, câte 2 la PLUS şi UDMR. PMP nu ar prinde loc în Parlamentul European, conform acestor estimări.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Poliţistul hunedorean al anului 2018

Un ofiţer din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Deva, Ioan Ovidiu Nagy (foto), a fost desemnat ”Poliţistul anului”, diploma de...

Bulina neagră, 26.03.2019

Aurel Ciurar, tânăr din judeţ Pentru că a fost trimis în judecată, împreună cu alţi complici, în stare de arest...

Bulina albă, 26.03.2019

Iuliu Winkler, deputat european de Hunedoara Pentru că i-a fost decernată Medalia de Aur a Societăţii pentru Încurajarea Progresului –...

Închide