Ministrul Natalia Intotero, în vizită în Spania

13 aprilie 2018 | 3 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

 

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, efectuează o vizită în  Spania, în perioada 13 – 16 aprilie.

Potrivit comunicatului postat pe site-ul ministerului, pe durata vizitei, ministrul Natalia Intotero va avea întrevederi cu reprezentanți ai autorităților centrale și locale, ai mediului asociativ și cu reprezentanți ai cultelor.

Pe lângă reuniunea cu Marina del Corall Tellez, viceministrul cu probleme de imigraţie şi emigraţie din  Ministerul Muncii şi Securităţii Sociale spaniol, cu alte autorităţi centrale şi locale din Madrid, capitala Regatului Spaniei, ministrul Intotero va avea întrevederi cu Amparo Marco Gual, primarul oraşului Castellon de la Plana, şi cu reprezentanţi ai mediului asociativ românesc din acest oraş, în care se află cea mai mare comunitate românească din Spania.

Contactată la telefon, ministrul Natalia Intotero ne-a precizat că duminică, 15 aprilie, va fi prezentă la Catedrala ortodoxă românească din Madrid, unde va participa la hirotonia întru Arhiereu a părintelui arhimandrit Teofil Roman, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei şi Portugaliei.

Conform datelor oficiale publicate la finalul anului 2017 de către Observatorul Permanent de Imigraţie spaniol, numărul rezidenților români din Spania este de 1.030.054, cu o creștere de 2,4% față de anul precedent. (Mircea Crivăţ)

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Doina Rană spune:

    Interesant ! De ce ministrul român se întâlnește doar cu viceministrul de resort, nu cu ministrul omolog ? De ce nu este ministrul român primit de premierul spaniol ? În felul acesta vizita este una cu o semnificație redusâ. Nu a fost suficient de bine pregătită vizita ?

  2. Doina Rană spune:

    Interesant ! De ce ministrul român se întâlnește doar cu viceministrul de resort, nu cu ministrul omolog ? De ce nu este ministrul român primit de premierul spaniol ? În felul acesta vizita este una cu o semnificație redusâ. Nu a fost suficient de bine pregătită vizita ? Care vor fi rezultatele?

  3. Veorica Băncilă spune:

    Despre importantă vizită la Chișinău a miniștrii în cauză, nimic ? Nu e importantă ? Românii de lângă granițele țțării sunt în categoria românilor de pretutindeni ? Sigur că este bine să fie sprijiniți dar problemele lor sunt cu totul altele decât cele ale emigrației românești. Acest ministru asigură sprijinul pentru Republica Moldova în vederea integrării în structurile euroatlantice ? Să fim seriși. Natalia Elena Intotero este prea mică pentru…un război atât de mare.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Comunicat de presa

Noii locatari din blocurile sociale ale Devei creează probleme în cartier. Primarul Florin Oancea: Familiile care nu se adaptează vor fi evacuate din locuinţe

Ieri, primarul municipiului Deva, Florin Oancea (foto în dreapta), împreună cu angajaţi ai instituţiei, a fost la blocurile sociale din...

Nu a vrut să meargă de bună voie la penitenciar

O acţiune a poliţiştilor din Biroul de Investigaţii Criminale şi cei ai Postului de Poliţie Vălişoara s-a soldat cu câteva...

Închide