Ministrul Muncii vrea centre sociale ca în Occident

Adriana Năstase

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan (foto), a declarat ieri, la Petrila, că ministerul pe care îl conduce intenţionează să construiască reţele sociale după nor­ma­tivele europene, prin care să poată fi oferite servicii sociale integrate, finanţarea acestor proiecte urmând să fie făcută din fonduri euro­pene sau prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Cum se poate sprijini societatea
Prezentă la redeschiderea Centrului de zi pentru copiii din familii aflate în dificultate din oraşul Petrila, Raluca Turcan a arătat că pro­iectul derulat de Asociaţia Salvaţi Copiii poate fi apreciat ca o “realizare remarcabilă” care a venit în sprijinul unor copii aflaţi în situaţii de vulnerabilitate extremă.
“În calitate de ministru îmi doresc foarte mult ca la nivel naţional să reuşim să multi­pli­căm astfel de centre şi astfel de acţiuni şi activităţi care reprezintă un sprijin ţintit pentru copii sau oameni în nevoie. Salvaţi Copiii este un exemplu de bună practică în materie de ac­ti­vitate nonguvernamentală, un exemplu des­pre cum poţi să sprijini societatea acolo unde statul nu ajunge, strângând în jurul tău oa­meni inimoşi”, a spus ministrul Muncii. Raluca Turcan a menţionat că se intenţionează con­stru­irea unor reţele sociale din care să facă parte centre care pot oferi servicii sociale inte­grate, în funcţie de profilul persoanelor vulne­ra­bile.
„Intenţionăm ca pe fonduri europene şi în exerciţiul financiar viitor şi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să construim reţele sociale care să găzduiască centre de zi, centre pentru vârstnici, centre pentru persoane cu dizabilităţi, care să răspundă normelor euro­pene şi care, împreună cu echipe integrate, să poată să ofere servicii sociale integrate. Prac­tic, aceasta este a doua direcţie – să nu ne rezumăm doar la nişte beneficii în bani pentru persoanele vulnerabile, ci să creăm servicii integrate de asistenţă socială, asistenţă me­dicală, îngrijiri la domiciliu, consiliere şcolară, pentru că persoanele vulnerabile au profiluri diferite (…) şi pentru fiecare trebuie să creăm această echipă în centrele sau în comunităţile vulnerabile, care să ofere servicii pe multiple planuri”, a arătat ministrul Muncii.
Totodată, Raluca Turcan a menţionat că se intenţionează modificarea legislaţiei astfel încât asociaţiile nonguvernamentale să poată intra în parteneriat cu statul.
„Nu în ultimul rând, parteneriatul cu orga­ni­zaţiile nonguvernamentale este unul defi­ni­toriu şi, aşa cum am spus, acolo unde statul nu reuşeşte să ajungă, noi intenţionăm să mo­dificăm legislaţia astfel încât să putem să concesionăm servicii sociale, tocmai pentru ca organizaţiile nonguvernamentale să intre în parteneriat cu statul. Acesta (centrul de la Pe­trila, n.r.) este un exemplu de parteneriat stat-ONG”, a arătat ministrul Raluca Turcan. AGERPRES/(A, AS – autor: Sorin Blada, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)

2 comentarii la „Ministrul Muncii vrea centre sociale ca în Occident

  • 24 aprilie 2021 la 6:47
    Permalink

    Sfertodocta , ca semidocta nu e . Cine oare o tine acolo ? Stolojan ? 🙁

  • 25 aprilie 2021 la 17:33
    Permalink

    Da. E fosta amanta a lui Stolojan. Cit despre profesionalismul ei, e praf. O aiurita.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Larisa Iordache, dusă la spital după ce s-a calificat la Jocurile Olimpice

Cea mai titrată gimnastă din istoria României la Campionatele Europene, cu 16 medalii cucerite, a avut o evoluţie eroică, la

HANDBAL FEMININ. Cristina Neagu se retrage temporar din Naţională

Cea mai bună handbalistă română din ultimii ani, Cristina Neagu (foto), a anunţat, după meciul de la Skopje, cu Macedonia

Cine va fi port-drapelul Românie la Jocurile Olimpce

Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olim­pice este la aproape 100 de zile dis­tanţă, iar dezbaterea despre cine va purta steagul

Închide