Ministrul Mediului a inaugurat o investiţie în Valea Jiului

13 octombrie 2014 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

05 Inaugurare danutoniMaximilian Gânju

Staţia de tratare a apei uzate de la Iscroni-Valea Jiului, aflată în subordinea Apa Serv este una dintre cele mai moderne şi eficiente din Europa. Prin darea în folosinţă a acestei investiţii, România respectă condiţii de mediu pe care alte ţări europene încă nu le ating, a anunţat ministrul Mediului, Attila Korodi, prezent la inaugurare.
Inaugurarea investiţiei de la Dănuţoni, de peste 22 de milioane de lei, a avut loc în prezenţa mai multor oficiali locali ori judeţeni, dar şi a unor parlamentari ori înalţi oficiali care s-au implicat în susţinerea acestui proiect. Inaugurarea Staţiei de Tratare Dănuţoni ce aparţine SC Apa Serv Valea Jiului a fost făcută de ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi. Totodată, europarlamentarul Iuliu Winkler ori fostul prefect al judeţului, Attila Dezsi, au fost invitaţi la recepţia lucrării, pentru că „au sprijinit proiectul acesta, la Ministerul Mediului, pe perioada în care ministrul era tot un membru UDMR, Laszlo Borbely”, după cum a declarat directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.
„Pe lângă milioane de euro sau lei investite, se află viitorul Văii Jiului şi a viitoarelor generaţii. (…). Într-o zonă monoindustrială, în care priorităţile erau mai degrabă de a scoate cât mai repede o valoare financiară din bunul pe care îl are statul român la dispoziţie, decenii întregi au fost minimizate acele obligaţii pe care fiecare dintre cetăţenii României trebuie să le aibă, în aşa fel încât să creezi o dezvoltare într-o zonă care să existe şi pentru cei care vin după noi”, a declarat, la Petroşani, ministrul Attila Korodi. Potrivit înaltului oficial, investiţia de la Dănuţoni face ca apele menajere să fie tratate, încât să permită dezvoltarea ecosistemului pe Râul Jiu, iar state ca Austria, Germania ori Ungaria abia acum se pregătesc să-şi dezvolte asemenea staţii care să atingă un grad de tratare a apei uzate, cum se întâmplă la Apa Serv Valea Jiului.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Greuceanu spune:

    In poze din presa se poate observa cum sta Korodi la masa langa Barabas. Cam jenant, sa stai langa cel mai corupt director de APM din istorie. Un ministru cu pretentii ar trebui sa se informeze putin.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Recital de pian la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă“

Vineri, 17 octombrie a.c, la Sala Festivă a Liceului de Arte „Sigismund Toduţă“ din Deva, va avea loc recitalul de...

Palatul Cultural din Lupeni aproape gata pentru darea în funcţiune

În 2014, Palatul Cultural din Lupeni a împlinit 87 de ani de existenţă. În actualul context, finalizarea lucrărilor de modernizare...

Simpozionul internaţional „Universitaria SIMPRO”

Cu participarea unor reprezentanţi din nu mai puţin de 12 ţări şi sub tutela Academiei de Ştiinţe Tehnice din România...

Închide