ActualitatePolitica si administratie

Ministrul Energiei o ține pe a lui! Termocentrala Mintia nu se vinde la fier vechi

Adriana Năstase

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a ţinut să dezmintă ieri zvonurile potrivit cărora Termo­centrala de la Mintia s-ar vinde la fier vechi, precizând că va întocmi şi un proiect de OUG pentru deblocarea situaţiei de la Iernut.

Vrea garanții ferme
„Demontez un fake – news, alimentat de rău­voi­tori! Le-am explicat şi colegilor mei, parlamentari PSD şi PNL de Hunedoara, că Termocentrala de la Mintia NU SE VA VINDE LA FIER VECHI! Am soli­ci­tat administratorului judiciar că în procedura de vânzare şi selectie a unui investitor să solicite ca acesta să ofere garanţii ferme că pe am­pla­sa­men­tul de la Mintia se va construi o nouă capa­citate de producere a energiei electrice, pe gaze naturale, de minim 800 MW. De asemenea, aşa cum am susţinut în Parlament, în programul de guvernare, în Coaliţie şi în Comisia de anchetă parlamentară, pe marginare preţurilor la energie, susţin fără rezerve iniţiativa legislativă prin care in­vestiţiile Hidroelectricii începute, dar nefina­li­zate din cauza blocajelor de mediu, să poată fi con­tinuate! Voi veni în viitorul apropiat, în Guvern, cu un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru a debloca şi situaţia investiţiei de la Iernut! Da, am venit cu soluţii şi o vom face şi pe viitor! Avem grijă de cetăţeni, dar totodată continuăm şi inves­tiţiile, pentru că doar aşa vom putea asigura secu­ri­tatea energetică a României!”, a spus ministrul Virgil Popescu.
La începutul acestui an, Grupurile energetice de la Termocentrala Mintia, ce aparţine de Com­ple­xul Energetic Hunedoara, au fost trecute în pro­ce­dura de închidere şi punere în siguranţă, fără ca acest lucru să scadă valoarea de lichidare a pro­ducătorului de energie, aflat în insolvenţă, a anun­ţat administratorul special, Cristian Roşu.

One thought on “Ministrul Energiei o ține pe a lui! Termocentrala Mintia nu se vinde la fier vechi

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura