Sport

Ministrul Eduard Novak, acuzat de sindicaliști că și-a acordat rentă viageră la același nivel cu Nadia Comăneci

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret, membru în Blocul Național Sindical, susține că ministrul Eduard Novak (foto) s-a premiat pe sine cu rapiditate și și-a aprobat o rentă viageră în grupa maximă de performanță.

Singura intervenție
„Ministrul Sportului și-a încasat pre­mierile, restul sportivilor sunt ignorați! După ce a participat la Jocurile Paralim­pice, direct interesat de recompensele materiale, Eduard Novak a cerut ma­jorarea premierilor pentru rezultatele sportive deosebite, de altfel, aceasta fiind singura sa intervenție la masa Guvernului. Apoi a avut grijă să-și în­ca­seze imediat premiul pentru locul II ob­ținut la această competiție, fără să îl intereseze de soarta altor sportivi. Pre­miul primit de Novak în urma Jocurilor Olimpice de la Tokio a fost de 554.344 de lei (5.543.440.000 de lei vechi, aproximativ 113.280 de euro). În anul 2020, Novak a primit 97.000 de lei pre­miu de la MTS”, a scris luni sindicatul, pe Facebook.

Marți, SNST a revenit cu noi acuzații la adresa demnitarului
„Mai mulți oameni din sport, antrenori și sportivi de performanță, salariați din minister, federații și cluburi sportive, reclamă faptul că actualul ministru a blo­cat premierile pentru rezultatele spor­tive în timp ce pentru el se aprobă imediat toate premierile, la cel mai mare nivel, și se alocă fonduri substan­țiale pentru toate solicitările pe care le face. Eduard Novak a intrat imediat pe lista celor care primesc rente viagere, la același nivel cu Nadia, Patzaichin, Lipă și Szabo.
După ce inițial a spus că se mai gân­dește dacă se retrage din activitatea de sportiv paralimpic, Novak și-a depus do­sarul la Ministerul Sportului și a obținut rapid o rentă viageră maximă; ministrul Sportului(!) i-a aprobat imediat cererea și fondurile au fost alocate instantaneu: Novak Carol Eduard pri­mește lunar o rentă viageră de 16.635 de lei. Această sumă se acordă doar celor mai titrați dintre sportivii României, atât primesc campionii cu cele mai multe medalii la campionatele mondiale şi europene de seniori, probe olimpice.
Ministerul Sportului, condus de mi­nistrul Eduard Novak, l-a încadrat pe sportivul Eduard Novak în grupa ma­ximă de performanță, alături de Nadia Comăneci (gimnastică), Ivan Patzaichin (canoe), Elisabeta Lipă (canotaj) sau Gabriela Szabo (atletism)”, scrie pe pagina de Facebook a sindica­tului.
SNST solicită înfiin­țarea unei comisii la nivelul Mi­nis­terului Sportului care să ve­rifice lega­lita­tea tu­turor si­tu­a­țiilor se­si­zate public cu pri­vire la acor­da­rea pre­mierilor și nivelul acestora.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura