Ministrul Doina Pană, în vizită de lucru la noi în judeţ. Barajul de la Mihăileni a purtat pe drumuri şapte miniştri

22 iulie 2014 | 2 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

05-Mihaileni9221-1  Natalia Bumbac

Ministrul delegat pentru Ape Păduri şi Piscicultură, Doina Pană, a făcut ieri o vizită de lucru la noi în judeţ. Scopul deplasării a fost acela de a se întâlni cu localnicii de la Mihăileni, unde există o serie de nemulţumiri în legătură cu construcţia barajului de acumulare de pe Crişul Alb.

Cine va rezolva nemulţumirile localnicilor
„Deplasarea aceasta am făcut-o pentru a mă întâlni cu cetăţenii şi pentru a vedea care sunt exact nemulţumirile pe care le au. Am început cu vizita la casele care au fost construite în Brad şi am continuat cu discuţiile cu localnicii. Situaţia este destul de complicată, astfel încât am convenit ca ei să întocmească un Memoriu pentru a stabili exact care sunt problemele cu care se confruntă. În momentul în care Memoriul va ajunge la Guvern, vom înfiinţa o echipă de control care va veni la faţa locului şi va aprecia cum vom prioritiza banii. Este cea mai onestă soluţie pe care am găsit-o, astfel încât să nu mai existe alte reclamaţii. Sunt al şaptelea ministru care a fost la o întâlnire cu cei din zonă”, a declarat la conferinţa de presă Doina Pană.
Nemulţumirile sătenilor din localitatea Mihăileni, comuna Buceş, legate de construcţia barajului de acumulare de pe Crişul Alb, sunt de mai multă vreme. Pentru construcţia barajului au fost făcute o serie de exproprieri, iar localnicii nu s-au împăcat cu felul în care au fost făcute şi nu sunt satisfăcuţi de sumele care le-au fost plătite. Unii au fost desproprietăriţi încă din anul 1987, iar acum li se pare că banii primiţi atunci sunt prea puţini. Cei cărora li s-au luat casele urmau să primească o altă locuinţă în municipiul Brad, iar la momentul de faţă nu toate casele sunt finalizate.

Baraj început în mileniul trecut
Construcţia barajului a început la mijlocul anilor ‘80 şi a continuat până în anii ‘90. De atunci, din lipsa banilor, lucrările au fost oprite, fiind alocate fonduri doar pentru conservarea construcţiei. Construirea barajului a avut mai multe scopuri printre care producerea de energie electrică, eliminarea inundaţiilor provocate anual de Crişul Alb, dar şi alimentarea cu apă potabilă a municipiului Brad. Din datele oferite de către secretarul de stat responsabil pentru acest domeniu, prezent în delegaţia care a însoţit-o pe ministrul Doina Pană, barajul este construit în proporţie de 86 la sută. Tot acesta a mai susţinut că vor mai fi făcute o serie de exproprieri, iar suprafaţa totală a lacului de acumulare va ajunge la aproximativ 130 de hectare. Lucrările la construcţia barajului vor fi încheiate în anul 2018.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Constantin Mitran spune:

    Cineva trebuie sa ia de la cap la coada, tot acest proiect si sa faca lumina. Sa speram ca acest lucru se intampla cat mai repede. Diferenta intre acest ministru si ceilalti este ca acesta intelege si ceea ce se intampla. Cel putin asa pare.

  2. alin spune:

    Fa Doino sper ca ai luat si barcuta.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Legiune hunedoreană la Cugir

Foştii jucători ai FC Hunedoara, Vajda şi Homei, precum şi veteranul din defensiva Retezatului Haţeg, Iosif Kalai (34 de ani,...

Derbi hunedorean în Cupa României

Cele mai bine cotate echipe hunedorene ale momentului se vor întâlni în turul secund al Cupei României, conform tragerii la...

Daria, vicecampioană europeană cu echipa României

Maestra FIDE Daria Vişănescu, de la Clubul de şah Deva, a cucerit medaliile de argint cu echipa României la Campionatul...

Închide