Politica si administratie

Ministrul Adrian Chesnoiu: Nu vom ajunge niciodată în situația de a vorbi în România de foamete, de criză alimentară

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu (foto), a declarat la Deva, că România e o țară stabilă din punct de vedere al asi­gurării alimentelor de bază pentru populație. Niciodată nu se va vorbi la noi în țară de foamete sau criză alimentară pentru că producem mai mult decât avem nevoie, a mai spus Chesnoiu.

A crescut emoția social
„În nici un caz nu e nevoie de stocuri, că România e o țară stabilă din punct de vedere al asigurării alimentelor de bază pentru populație. Ce se întâmplă azi e oare­cum firesc, că emoția socială a românilor a crescut. Criza pandemică, criza la energie și gaze și-au pus amprenta asupra tuturor aspectelor vieții.
Am văzut inflația care a crescut foarte mult, prețul la energie și gaz a crescut, dar trebuie să vedem că acești factori de risc empactează toate ramurile economiei și cu atât mai mult industria alimentară”, a spus ministrul Agriculturii.

Stocuri obișnuite
Cu toate acestea, ieri, secretarul de stat Raed Arafat a afirmat că populația trebuie să-și facă stocuri, nu mari, în caz de dezastre naturale.
Şeful DSU, Raed Arafat, spune că românii nu trebuie să cadă pradă dezinformărilor și să ia cu asalt magazinele. Arafat ne re­comandă totuși să facem provizii, însă numai cu măsură, să avem în casă produse obişnuite în caz de cutremur sau alte dezastre naturale.
„La acest moment, stocurile obişnuite pe care noi le-am recomandat altă dată pentru dezastre naturale, rămân valabile. Pentru cu­tremur sau cum am recomandat pe tot parcursul anului. La acest moment, să spu­nem că să meargă lumea să se pregătească de război, cred că asta a fost explicat şi altă­dată, suntem o țară membră a NATO. Ideea de a avea război pe teritoriul României la acest moment nu cred că o pune cineva pe masă. Deci nu are rost să inducem panică, nu are rost să punem oamenii să se pani­cheze, să meargă, cum s-a întâmplat în ultima perioadă, ba a venit știrea falsă cu benzina, după care s-a încercat cu uleiul, din fericire, nu s-a reușit, acolo explicațiile au venit foarte rapid și oamenii nu au căzut pradă acestei dezinformări. Dar la acest moment, stocurile obișnuite, pe care noi le-am mai recomandat altădată, pentru de­zastre naturale, astea rămân valabile – pen­tru cutremur, pentru una, pentru alta. Asta este ce a fost recomandat de noi pe tot parcursul anilor și rămâne recomandat mai departe”, a spus, ieri, Raed Arafat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura