Sport

Minerii sar la gâtul arbitrilor

11 x 2 jucatorii minerului lupeni

Ciprian Marinuţ

Oficialii clubului Minerul Lupeni contestă decizia Federaţiei Române de Fotbal, prin care echipele sunt obligate să achite masa şi cazarea arbitrilor. 

S-au trezit …nemulţumiţi
Analiza la… supărare, efectuată de şefii clubului Minerul Lupeni asupra rezultatelor din tur ale echipei, a  „descoperit” că o parte din vina pentru locul retrogradabil ocupat  în clasament de „lupii negri” o poartă cheltuielile împovărătoare cu… masa şi cazarea arbitrilor. Drept urmare, preşedintele clubului Minerul Lupeni, Mihai Basarab, se plânge de decizia Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât ca masa şi cazarea arbitrilor să fie suportate de echipele organizatoare şi îndeamnă şi alte cluburi să o conteste. „La şedinţa comitetului Executiv din luna august, s-a stabilit ca arbitrii să-şi suporte singuri masa şi cazarea, dar, de la 1 octombrie s-a revenit asupra deciziei şi cluburile organizatoare trebuie să suporte totul. După ce că s-a mărit şi baremul, mai trebuie să scoatem şi bani pentru masă şi cazare. Este prea mult pentru noi. Vin câte şase arbitri cu pretenţii, că dorm singuri în cameră, că vor la nu ştiu ce hotel. Este mult pentru noi, plus că trebuie să le dăm banii imediat după meci. Nu este corect cum s-a procedat şi sper că se vor sesiza şi alte echipe, deoarece banii nu cresc pe garduri. Ne aflăm totuşi în plină criză financiară şi nu ne permitem astfel de cheltuieli”, a spus Mihai Basarab.

A fost decizia cluburilor
Fostul arbitru internaţional, Grigore Macavei, preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri Hunedoara, singurul observator din judeţ la nivel de Liga I, precizează că decizia Comitetului Executiv respectă cererea cluburilor. „La Liga I, cluburile virează bani direct FRF, iar cazarea şi masa arbitrilor şi observatorilor sunt asigurate de Federaţie. Regula a fost similară şi la ligile doi şi trei, dar la cererea cluburilor, s-a revenit la sistemul prin care echipele gazdă plătesc ele cazarea şi masa arbitrilor, care vin de la distanţe mai mari”, a precizat Grigore Macavei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura