Minerii sar la gâtul arbitrilor

9 decembrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11 x 2 jucatorii minerului lupeni

Ciprian Marinuţ

Oficialii clubului Minerul Lupeni contestă decizia Federaţiei Române de Fotbal, prin care echipele sunt obligate să achite masa şi cazarea arbitrilor. 

S-au trezit …nemulţumiţi
Analiza la… supărare, efectuată de şefii clubului Minerul Lupeni asupra rezultatelor din tur ale echipei, a  „descoperit” că o parte din vina pentru locul retrogradabil ocupat  în clasament de „lupii negri” o poartă cheltuielile împovărătoare cu… masa şi cazarea arbitrilor. Drept urmare, preşedintele clubului Minerul Lupeni, Mihai Basarab, se plânge de decizia Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât ca masa şi cazarea arbitrilor să fie suportate de echipele organizatoare şi îndeamnă şi alte cluburi să o conteste. „La şedinţa comitetului Executiv din luna august, s-a stabilit ca arbitrii să-şi suporte singuri masa şi cazarea, dar, de la 1 octombrie s-a revenit asupra deciziei şi cluburile organizatoare trebuie să suporte totul. După ce că s-a mărit şi baremul, mai trebuie să scoatem şi bani pentru masă şi cazare. Este prea mult pentru noi. Vin câte şase arbitri cu pretenţii, că dorm singuri în cameră, că vor la nu ştiu ce hotel. Este mult pentru noi, plus că trebuie să le dăm banii imediat după meci. Nu este corect cum s-a procedat şi sper că se vor sesiza şi alte echipe, deoarece banii nu cresc pe garduri. Ne aflăm totuşi în plină criză financiară şi nu ne permitem astfel de cheltuieli”, a spus Mihai Basarab.

A fost decizia cluburilor
Fostul arbitru internaţional, Grigore Macavei, preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri Hunedoara, singurul observator din judeţ la nivel de Liga I, precizează că decizia Comitetului Executiv respectă cererea cluburilor. „La Liga I, cluburile virează bani direct FRF, iar cazarea şi masa arbitrilor şi observatorilor sunt asigurate de Federaţie. Regula a fost similară şi la ligile doi şi trei, dar la cererea cluburilor, s-a revenit la sistemul prin care echipele gazdă plătesc ele cazarea şi masa arbitrilor, care vin de la distanţe mai mari”, a precizat Grigore Macavei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Au furat ţigări şi băuturi din barul unui consilier

Patru tineri din Vulcan au furat din barul unui consilier local, băuturi alcoolice şi ţigări, în valoare de 6.000 de...

Plătesc şi incompetenţa

Minerul Lupeni a avut unul dintre cele mai slabe tururi de campionat, fiind pe loc retrogradabil, iar oficialii au anunţat...

Francezii ne învaţă cum să trăim mai bine

După doi ani de schimburi de experienţă şi specializare în domeniul asocierii intercomunitare, ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH), Mircea...

Închide