Minerii din Lupeni au refuzat să coboare în subteran

02 mineriMaximilian Gânju

Ortacii de la EM Lupeni au fost nemulţumiţi de decizia conducerii prin care a fost redus programul de lucru pentru anumite categorii de personal, de la cinci, la patru zile lucrătoare. Ca urmare, o parte dintre ei au refuzat, ieri, să intre în şut.

Minerii susţin că decizia CEH de reducere a programului de lucru este una injustă, dar mai mult de atât, la Lupeni, ea s-a aplicat discriminatoriu. Liderul minerilor de la Lupeni a cerut ca responsabilii Complexului Energetic Hunedoara să vină să discute cu protestatarii pentru a se calma situaţia. ”Este adevărat că schimbul doi de la Lupeni nu a intrat în subteran. L-am chemat pe directorul general, să vedem de ce decizia este aplicată diferit la Lupeni faţă de restul minelor”, a declarat Darius Câmpean, liderul minerilor de la EM Lupeni.
După aproximativ trei ore de la declanşarea protestului spontan, ortacii din schimbul II al EM Lupeni au fost convinşi de directorul general al CEH, Cosmin Chiuzan, să reia activitatea extractivă. Aceştia au coborât spre locurile de muncă, după ce au primit asigurări de la Chiuzan că decizia de reducere a programului de lucru nu se va aplica discriminatoriu la Lupeni şi nu-i va afecta pe angajaţii direct productivi.
Aproximativ 4.000 de angajaţi din sectoarele indirect productive ale Complexului Energetic Hunedoara lucrează, de ieri, doar patru zile pe săptămână, ca efect al unei decizii luate de administraţia companiei privind reducerea cheltuielilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare