Miner ucis în urma unei surpări produse în Mina Lupeni

18 iulie 2018 | 2 Comentarii | Publicat in: Eveniment, Flash

Maximilian Gânju

Doi mineri au fost prinşi de o surpare produsă în subteranul EM Lupeni. Din păcate, pentru unul dintre aceştia nu s-a mai putut face nimic. Salvatorii au încercat din răsputeri să-l readucă la viaţă şi au sperat la o minune.
Accidentul colectiv de muncă a avut loc la aproximativ trei kilometri de intrarea în mină, ieri dimineaţă, în jurul orei 8, într-un abataj cu banc subminat. Potrivit reprezentanţilor Complexului Energetic Hunedoara în subordinea căruia se află exploatarea minieră, la momentul accidentului, în subteran se afla o echipă de muncitori din cadrul Sectorului I producţie. Minerii executau operaţiuni specifice pentru avansarea abatajului şi au fost surprinşi de surpare.
Minerul şef de schimb Duleanţu Bolosin Gabriel Lucian (foto mic) a fost accidentat grav, iar salvatorii minieri l-au resuscitat îndelung şi au sperat că-l vor putea scoate în viaţă din subteran. Efortul lor a fost însă în zadar. La gura minei, o altă echipă complexă SMURD era pregătită să preia victima şi să o transfere cu elicopterul către Timişoara, în cazul în care era scoasă în viaţă. Ortacul de 42 de ani era angajat ca miner şef de schimb şi avea o vechime în muncă de aproape 22 de ani, iar de 20 de ani lucra în subteran. Era căsătorit şi tatăl unei fetiţe de 14 ani.
Al doilea lucrător, ajutorul miner Raul Bărbat, nu a fost rănit de surpare şi a ieşit din mină pe picioarele lui. Ministrul Energiei, Anton Anton, a decis să trimită Corpul de control la Lupeni, pentru a verifica împrejurările în care s-a petrecut accidentul. La Mina Lupeni s-au deplasat şi inspectorii de protecţie a muncii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara. Totodată, procurorii hunedoreni au deschis şi ei un dosar penal şi fac cercetări în acest caz.
Tot la Mina Lupeni, în octombrie 2017, a avut loc o surpare care a prins o echipă formată din 11 mineri. Opt dintre aceştia au reuşit să iasă la suprafaţă, trei rămânând blocaţi sub dărâmături. Doi dintre ortaci şi-au pierdut atunci viaţa.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Nicu spune:

    De ce un accident de muncă este considerat o crimă???Cum puteți scrie acest titlu???Să fie senzațional???

  2. Vasile spune:

    Vrem sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan , valea jiului a votat de 28 ani cu PSD .

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Tânăr de 20 de ani din Orăştie, înjunghiat mortal

Crimă pe o stradă din municipiul Orăştie! După ce o angajată de la o fabrică de cablaje din Orăştie şi-a...

Trubaduri în Cetatea Devei

Cetatea Devei va găzdui sâmbătă, 21 iulie, între orele 17:30 şi 19:30, în zona Bastionului Sud-Estic (sosire Telecabină) un concert...

La Zam începe a doua etapă de cadastrare gratuită

În momentul de faţă, lucrările de cadastrare gratuită din cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF) se desfăşoară...

Închide