Politica si administratie

Mincinosu’ roade osu’?

Se profilează un nou scandal în care, pe lângă conducerea postului Realitatea TV, se pare că sunt implicate numele lui Emil Boc şi cel al Elenei Udrea. Şi cu toţii am văzut cum, la Antena 1, când se dezbătea acest subiect, a intervenit purtătoarea de cuvânt a guvernului, doamna Ioana Muntean, care a dorit să producă o dezminţire categorică a vreunei asocieri a numelui lui Boc cu tema discutată, dar o ţară-ntreagă a observat că s-a codit zdravăn şi a evitat să facă orice dezminţire, când a fost vorba despre ministresa Udrea! După cum s-a văzut, problema s-a împărţit în două…
Pe de-o parte, actuala putere neagă ORICE implicare directă a sa în matrapazlâcuri. Normal, am putea zice, întrucât nu-şi pune nimeni de bunăvoie cătuşe la mâini. Dar, ce ne facem, că de atâtea ori, am prins cu minciuna puterea ex-portocalie-viitoare-verde, încât, dispărând credibilitatea sa, se pune întrebarea de ce ar trebui să o credem când dezminte, fie şi parţial, fie şi prin vocea purtătoarei de cuvânt, nişte gheşefturi care apar la suprafaţă în ciuda precauţiilor luate de către făptaşi? Sau de ce am mai crede-o vreodată, când anunţă ori promite ceva? De ce am crede că numele lui Boc nu ar putea fi aliat cu niscaiva scandaluri care, iată, încep să-şi arate urâtele lor feţe?
Pe de altă parte, codindu-se, purtătoarea de cuvânt a guvernului (atenţie, a guvernului, nu a primului-ministru!) să-i ţină partea şi Elenei Udrea, ba rămâne lumea cu impresia că, în actualul executiv, nu ştie stânga ce face dreapta, ba că e atât de notorie implicarea doamnei Udrea în afaceri necurate, încât până şi purtătoarea de cuvânt se teme să nege vreun scandal, ca să nu-i mai dispară şi bruma de credibilitate de care se mai bucură – căci restul membrilor guvernului şi-au pierdut-o demult: ori prin minciunile personale cu care au fost prinşi, de-a lungul timpului, ori prin solidarizarea tacită a acestora cu mincinoşii patentaţi din fruntea ministerelor – toţi ştim că cine se-aseamănă, se-adună…
După cum se poate vedea, actuala coaliţie de guvernământ a împământenit faptul că mincinoşii rod ciolanul puterii, lucru anormal în orice societate şi modernă, şi europeană! Dacă ne aducem aminte, nu cu multă vreme în urmă, pentru o minciună s-a dat foc parlamentului maghiar! Pentru o minciunică au demisionat personalităţi ilustre şi de o calitate net superioară mincinoşilor puterii de pe Dâmboviţa! Pe când se va încetăţeni şi la noi faptul că un secretar de stat, un ministru, un premier, un preşedinte mincinos nu mai au ce căuta în conducerea destinelor maselor largi de oameni? De ce şi după care lege contribuabilii trebuie să fie obligaţi să susţină financiar nişte mincinoşi, cu secretară şi şofer cu maşină la scară, care, pe deasupra, depun toate diligenţele ca să le fie rău românilor de rând şi-i mint în faţă ba că aşa trăiesc mai bine, ba că fac o reformă la care nu se vede nici o finalitate pozitivă, ba orice alte minciuni care să salveze aparenţele unui guvern din care competenţa a fost izgonită total? Oricine a fost învăţat, de mic, că minciuna are picioare scurte. Atunci, de ce să rămână mincinosu’ ca să roadă… avantajele puterii, atâta vreme cât aceasta nu este exercitată înspre mai binele cetăţeanului de rând? Plus că se spune, în popor, că cine minte, şi fură! Oricum: remanierea guvernamentală se face, după cum se observă, ministru cu ministru, iar pe Anca Boagiu a scăpat-o prima gura că iar se pune de-o remaniere, evenimentele ulterioare confirmând ce se grăbeau unii să nege… În asemenea caz, nu-i mai bine pentru omul de rând ca să plece actualul guvern cu totul? Că, pe bucăţi, dacă îi aduni, doar câţiva dacă mai sunt cei dintru începuturi! Cum prima dată scoţi în faţă ce ai mai bun, nu înseamnă că toţi cei care vin după ei sunt „second hand”, adică de calitate mai slabă? Şi dacă tot nu mai este acelaşi guvern care a primit învestitura, de ce să nu fie schimbat cu cel al opoziţiei? Ar fi mai cinstit faţă de toată lumea, iar cetăţeanul de rând ar răsufla şi el uşurat, în cele din urmă.
Laurenţiu Nistor, deputat PSD în Colegiul Uninominal nr. 2 Brad-Valea Mureşului

8 comentarii la „Mincinosu’ roade osu’?

 • PSD-isti (USL)sunt mincinosi ei nu au facut nimic (Valea Jiului)cand au fost la guvernare si atunci nu era nici criza mondiala, ei sunt flamanzi turbati dupa ciolanul matusi Tamara (Nastase) si Sterlingul lui Tariceanu.

 • Este chiar senzational.Chiar si pentru OTV-DDdiacinescu Direct este nemaipomenit: ” De ce şi după care lege contribuabilii trebuie să fie obligaţi să susţină financiar nişte mincinoşi, cu secretară şi şofer cu maşină la scară, ”
  Domnule Nistor, fraza dvs trebuie sa devina celebra!!
  Chiar ca nici eu nu imi dau sama, de ce trebuie sa mai suportam astfel de oameni?
  Dar totusi la noi este explicabil. Pentru ca am fost fraieri si am votat si abia dupa 4 ani daca mai putem face ceva.
  Pe cind cei pe care v-am votat , puteti sa va bateti joc de noi, in fiecare si din cei patru ani

 • Ba Nistore da prost mai esti! Tu nu te vezi cum vorbesti si cate greseli gramaticale faci? Tu nu vezi ca esti analfabet?Ce dracu cauti tu in politica,prostule?Lasa oameni mai bine pregatiti sa ne reprezinte! Tu nu o faci oricat te-ai screme! Panfutie!!!

 • nistor= valet de turnator
  turnator= sion mircia molot
  sion mircia molot=panturu viorel
  nistore du-te dracu la tine la soimus si lasane-n pace cu slugarnicia asta fata de turnator. du-te si spunei lui panturu sa te spovedeasca! cosmin panturu , nu viorel panturu pt ca stim ca viorel te spovedeste zilnic fata de cosmin care o face o data pe an

 • Mincinosu’ roade osu’?
  Analfabetu’ ce roade? Panfutie

 • Un comunicat politic de RAHAT. Nistore, tu ai platit prostia asta? Ai cumva vreun consilier personal? Concediaza-l! Esti NUL. NUL. NUL. Singura ta fapta buna-n viata este ca l-ai dat jos pe Vochitoiu, dar nu ai mers pana la capat. In agenda erau niste firme pesediste, nu? Erau niste nume mari, nu? Se intindea scandalul, nu? Revenind…esti NUL cu un singur plus. Ala de mai sus, dar pe jumatate si ala. Hai ca te pup, ma suna Boc!

 • Sa nu mai dai interviuri Nistore ca te faci de ras !Stai naibii in banca ta ascuns si taci ca e mai bine !!Oamenii nu mai pot fi asa de usor fraieriti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.