Mii de firme hunedorene şi-au pus lacătul pe uşă

01 lacat2

Nicoleta Popa

Peste 3.600 de companii din judeţul Hunedoara au fost închise de la începutul anului. Potrivit reprezentanţilor Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, numărul societăţilor comerciale care şi-au suspendat activitatea în acest an a crescut cu peste 120 la sută faţă de aceeiaşi perioadă din 2008.
Tot în această perioadă au fost radiate 613 firme, iar aproape 390 sunt în curs de a fi dizolvate. Potrivit directorului Registrului Comerţului Hunedoara, Viorica Vălean, unele firme au fost radiate, deoarece nu şi-au realizat scopul pentru care au fost înfiinţate.

Conturi blocate
Un alt motiv pentru numărul mare de societăţi comerciale care şi-au încetat temporar activitatea sau au intrat în starea de dizolvare, este introducerea impozitului forfetar, începând cu luna mai a acestui an. De la începutul lui 2009, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Hunedoara a blocat conturile a peste 6.200 de societăţi, iar suma datorată de acestea statului român este de 162.537.851 lei. De exemplu, numai în luna octombrie, în această situaţie s-au aflat  770 de conturi bancare ale tot atâtor firme.
Cele mai multe companii care şi-au suspendat activitatea în judeţul nostru sunt în municipiul Deva, adică aproape 800 de firme au intrat în stare de incapacitate temporară, de la începutul anului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.