; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Mii de doze de vaccin antigripal cerute de DSP

27 ianuarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Ultima Ora

Numărul de infecţii respiratorii în creştere înregistrate în judeţul nostru a făcut ca Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara să solicite alte câteva mii de doze de vaccin antigripal.
Astfel, dr. Cecilia Birău a declarat că au fost cerute încă 5.980 de doze de vaccin antigripal pentru judeţul Hunedoara, pentru imunizarea populaţiei. În acest sezon, în judeţ au fost vaccinate antigripal 24.540 de persoane, folosindu-se, practic, toate dozele gratuite de vaccin repartizate, iniţial, de către Ministerul Sănătăţii.
Potrivit statisticii realizate de cei de la DSP Hunedoara, în perioada 14-20 ianuarie 2019, în judeţ au fost înregistrate 1.250 de infecţii respiratorii, din care 527 de bolnavi de pneumonii, 190 de persoane necesitând internarea. Până la această oră, au fost şase cazuri suspecte de gripă, din care în două nu s-au confirmat, pentru celelalte patru fiind aşteptate rezultatele de la laborator. (A.Năstase)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 28.01.2019

Cârcotaşii din zona cu multe lămpaşe şuşotesc pe la colţurile unei instituţii cum că şeful este încolţit din toate părţile....

S.P.Î.G.M. Deva îşi extinde producţia de mobilier urban

Din acest an, Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva (S.P.Î.G.M.) şi-a diversificat producţia de mobilier urban. O altă...

ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. VIAŢA, O CĂLĂTORIE SUBLIMĂ (3)

Astăzi vom vorbi despre AŞTEPTĂRI... Cu siguranţă vă întrebaţi de ce ar fi acesta un subiect de discutat. Ei bine,...

Închide