Mihalache a demisionat!
Dan Terteci
Gest surprinzător al directorului de la Eco Sid, Marin Mihalache (foto). Acesta şi-a anunţat demisia din funcţie şi faptul că renunţă la cele 180 de salarii compensatorii. Contactat telefonic, Mihalache a spus că a demisionat, deoarece nu mai doreşte să escaladeze nişte discuţii gratuite. Mai mult, el a afirmat că renunţă şi la cele 180 de salarii, pe care, după cum susţine, nu dorea să le încaseze, ci doar să tragă un semnal de alarmă. “Timpul va face dovada intenţiilor celor implicaţi în această poveste”, a declarat Mihalache pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. Demisia acestuia poate fi legată de faptul că există o acţiune de control a Primăriei Hunedoara cu privire la legalitatea stabilirii celor 180 de salarii compensatorii pentru directorul Eco Sid, în cazul în care contractul de muncă i-ar fi fost desfăcut în mod unilateral.
Povestea unui adiţional „cu cântec“
Salarii compensatorii pe 15 ani, adică peste un milion de lei. Asta cerea în instanţă Marian Mihalache, fostul director de la Eco Sid, care şi-a semnat singur acest act adiţional, prin care ar avea dreptul la 180 de salarii, în cazul în care i se va desface unilateral contractul de muncă. Societatea are acum o nouă conducere, iar Mihalache a depus o plângere la Judecătorie. În decembrie, anul trecut, primăria a decis să transforme firma condusă de Mihalache, din societate pe acţiuni, în societate cu răspundere limitată, iar în primăvara acestui an a organizat un concurs pentru ocuparea postului de director. Marian Mihalache nu s-a înscris la examen, aşa că funcţia a fost ocupată de altcineva, iar noul şef a descoperit actul semnat de fostul director. Mihalache a semnat actul adiţional al contractului de muncă în 2008, la trei ani după ce fusese numit director. Nu a avut însă şi aprobarea consiliului de administraţie. În ciuda acestui fapt, fostul şef considera că plăţile compensatorii i se cuvin şi susţine că primăria a făcut două greşeli. Una, că printr-o măsură abuzivă s-a decis transformarea societăţii în SRL, fără a exista interesul legitim al acesteia de a se transforma, iar a doua greşeală ar fi fost condiţiile referitoare la participarea la concursul pentru ocuparea postului de director, în sensul că, se cerea o persoană cu studii economice sau tehnice de lungă durată.
Primarul Ovidiu Hada a susţinut tot timpul că actul adiţional la contractul de muncă al lui Mihalache este nul, pentru că acesta a semnat şi ca director, şi ca angajator, în condiţiile în care mandatarul CA al societăţii a refuzat să semneze documentul cu pricina.
Fals si uz de fals!