Sport

Micul gladiator

Ciprian Marinuţ

Daniel Brădiştean (foto), de 11 ani, de la clubul Gladyator’s Deva, a câştigat toate cele trei meciuri de kick-boxing disputate de când practică acest sport şi visează să devină noul „Pitbull Atodiresei” al României.

Mic, dar dur

Are mai puţin de 1,50 de metri şi luptă la categoria 31 de kilograme. Însă, respectă toate reţetele de caracterizare a celor mici, dar aprigi. Este „mic şi iute la mânie” cum se zicea că ar fi fost Ştefan cel Mare şi se încadrează şi în zicala care susţine că „esenţele tari se ţin în recipiente mici”. Dincolo de aspectul fizic care nu impresionează, are o privire ce poate îngheţa sângele în vine al adversarilor din ringul de kick-box. În plus, conform antrenorului său, Claudiu Florescu, are un talent înnăscut pentru luptă. „A venit la sală în urmă cu an cu unul dintre sportivi noştri, cu care este vecin. S-a integrat repede, deşi e singurul copil-junior din club, pentru că e foarte talentat. Prinde instantaneu tehnicile de luptă, are un şimţ natural al distanţei şi al loviturilor şi e curajos. În ring e foarte dur, luptă la intensitate maximă şi a fost lăudat de toţi cei care l-au văzut în acţiune. În plus, e foarte serios, dovadă că nu a lipsit niciodată de la antrenament, deşi trebuie să facă naveta de la Sîntandrei, pentru a veni la sală la Deva sau la Hunedoara”, a spus antrenorul Claudiu Florescu.

De la fotbal, la kick-box

În ciuda curajului şi a dezinvolturii cu care acţionează în ring, unde a câştigat toate cele trei meciuri disputate până acum, Daniel Brădiştean e mai puţin vorbăreţ. Totuşi, a spus că loviturile sale preferate sunt cele de picior. „Prima dată am făcut fotbal, dar m-am plictisit. Apoi, am văzut la televizor meciuri de Local kombat, pentru că tata, care a făcut un an de karate, le urmărea cu atenţie şi am vrut să învăţ şi eu să lupt. De când merg la sală am crescut în înălţime şi am forţă, iar în ring am câştigat toate meciurile. Vreau să ajung un luptător la fel de bun ca Pitbull Atodiresei”, a spus micul gladiator. Antrenorul Claudiu Florescu a susţinut că vrea să-i facă un viitor bun copilului prin practicarea acestui sport, însă Daniel nu neglijează nici şcoala, fiind elev în clasa a V-a. „La şcoală mă descurc destul de bine, iar cel mai mult îi place matematica”, a precizat luptătorul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura