Mexicanii, mai buni ca ai noştri

Naţionala de fotbal Under-23 a României a fost învinsă de echipa similară a Mexicului cu scorul de 1-0 (0-0), sâmbătă seara, la Mar­bella Football Center (Spania), într-un meci de pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Unicul gol al partidei a fost înscris de Jesus Ricardo Angulo (min.76), la cinci minute de la intrarea sa în teren. Mexicanii au interceptat o minge la mijlocul terenului, Angulo a primit min­gea în marginea careului, a driblat un ju­că­tor şi a şutat la colţul lung.
Prima repriză a fost una fără ocazii de gol, mexicanii au început bine partea a doua, cu un şut al lui Fernando Beltran (min. 48), de la 28 de metri, în bara transversală. Tot mexi­canii au fost mai tehnici şi mai rapizi, de­mons­trând că sunt o echipă mai omogenă decât cea condusă de pe bancă de Nicolae Dică.
Prima oportunitate a României a venit în min. 70, când Andrei Ciobanu a beneficiat de o lovitură liberă de la 18 metri, însă a exe­cu­tat mult peste poartă iar după ce au primit golul jucătorii români au fost mai incisivi şi au reuşit să creeze câteva acţiuni la poarta ad­ver­sarilor.
George Ganea a executat bine o lo­vitură liberă de la 20 de metri, dar portarul Malagon a respins (82). Mexicul a fost din nou aproape de gol în min. 84, când Ricardo Angulo a şutat pe lângă de la 18 metri iar Manea a ratat o şan­să bună de egalare, în min. 90+1, reluând alături de poartă cu cap, din 7 metri.
Mexicul, campioană olimpică în 2012, la Londra, face parte din Grupa A la Jocurile de la Tokyo, alături de Japonia, Africa de Sud şi Franţa iar echipa olimpică a României este repartizată în Grupa B la Jocurile Olimpice de la Tokyo, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras.
Naţionala României efectuează în perioada 31 mai – 9 iunie un stagiu de pregătire în Spa­nia şi va mai disputa un meci amical, cu Aus­tralia, pe 8 iunie (ora 21:00), tot la Marbella, formaţie care se află în Grupa C la Tokyo, alături de Egipt, Spania şi Argentina.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.