Mesajul preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române

În 24 ianuarie, sărbătorim 162 de ani de la Unirea Principatelor Române. Alegerea unui singur domnitor, în persoana lui Alexandru Ioan Cuza, atât în Moldova, cât şi în Ţara Ro­mânească, a deschis calea spre moder­ni­za­rea ţinutului de la Carpaţi, Dunăre şi Marea Neagră şi a creat premisele constituirii sta­tului român independent şi unitar.
Înfăptuirea Micii Uniri din 1859 a însemnat un proces lung şi anevoios, cu o activitate di­plomatică susţinută, cu o implicare activă a elitelor româneşti, cu susţinerea necon­di­ţio­nată a românilor de rând.
Aniversăm cu bucurie acest eveniment im­portant al istoriei şi al definirii noastre ca neam. Alexandru Ioan Cuza şi miniştrii săi au reuşit în cei câţiva ani pe care i-au avut la dispoziţie să îndrepte vechile ţări româneşti pe calea reformei, în domenii vitale: infra­struc­tură, educaţie, învăţământ, apărare, dez­voltare economică, agricultură. Legile adoptate în vremea sa au reuşit să pună ţara pe o direcţie corectă de modernizare.
Astăzi, admirăm patriotismul, solidaritatea şi înţelepciunea de care au dat dovadă îna­in­taşii noştri. Să luăm exemplul lor şi să avem grijă de ţara pe care am primit-o în dar, să avem grijă de oamenii de lângă noi, să fim uniţi şi fermi în toate acţiunile pe care le rea­lizăm!
La mulţi ani, români!
La mulţi ani, România!

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare