ActualitateFlash

Medicul palestinian Saleh Ahmed, de la Spitalul Județean Deva, a fost reclamat că a operat greșit un pacient. Acuzat că e un pericol pentru pacienți, medicul nu poate fi dat afară

Sorina Popa

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) De­va a depus o plângere penală împotriva neuro­chi­rurgului Saleh Ahmed, un medic palestianin, care profesează de mai mulți ani la Spitalul Județean de Urgență Deva. În plângere, medicul este acuzat de vătămare corporală din culpă și neglijență în ser­viciu. Să mai spunem că medicul a făcut mai multe problem de-a lungul anilor, însă spitalul nu poate să-l dea afară.

Operat pe partea unde nu avea nici o problemă
Doctorul Saleh Ahmed a efectuat recent o in­ter­ven­ţie chirurgicală la un pacient care avea un hematom în partea stângă a capului, dar medicul a operat pe am­bele părţi ale craniului, nu doar pe cea afectată.
Directorul medical al SJU Deva, doctorul Lucian Miron, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că a fost solicitată şi o expertiză medico-legală în acest caz, după ce medicul neurochirurg a transmis con­ducerii spitalului că acest gen de operaţie s-ar fi impus pe ambele părţi ale capului.
„Am considerat că se impune o expertiză medico-legală şi am depus şi o plângere către organele în drept în vederea elucidării acestei situaţii – dacă era bună intervenţia pe ambele părţi. (…) Aşteptăm rezultatele anchetei şi ale expertizei medico-legale şi vom lua măsurile care se impun”, a spus directorul medical al SJU Deva.
Întrebat dacă neurochirurgul a greşit, directorul me­dical a apreciat că ar fi vorba despre o eroare medicală în condiţiile în care intervenţia de eliminare a he­ma­tomului cranian s-a derulat pe ambele părţi ale capului pa­cientului şi nu doar pe cea afectată.
„A confundat stânga cu dreapta. E suficient! Să in­ter­vii pe partea dreaptă, când hematomul este pe par­tea stângă! Cred că mai greşit de aşa, nu se poate”, a răspuns doctorul Lucian Miron. Pacientul respective, operat și pe partea unde nu avea nimic, dar și pe partea unde exista problema, a supraviețuit, dar starea lui este gravă în continuare.
Trebuie spus și că nici un alt doctor de la Deva nu mai vrea să lucreze cu Ahmed, susține conducerea uni­tății. Există, dealtfel, o adresă semnată de Co­lec­tivul de medici chirurgici și anesteziști de la Spitalul Ju­de­țean de Urgență, în care se arată că “medical Saleh Ahmed nu are cunoștința și experiența să abordeze de unul singur și să trateze cazuri cu patologie neuro­chi­rurgicală delicată”.

Sesizări peste sesizări
Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara s-a sesizat asu­pra situaţiei de la spitalul judeţean, în condiţiile în care are în subordine unitatea medicală. Administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, a de­cla­rat că Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor ar tre­bui să intervină în acest caz.
„Chiar dacă CJ Hunedoara face toate eforturile pen­tru a investi, pentru a face ca spitalul să funcţioneze bine, chiar foarte bine, din păcate, activitatea unor medici aduce o imagine proastă asupra CJ Hu­ne­doara. De aceea, atragem atenţia tuturor forurilor de decizie – Colegiul Medicilor Timişoara, Colegiul Na­ţional al Medicilor, Ministerului Sănătăţii, la care con­du­cerea SJU Deva a făcut ‘n’ sesizări la adresa acestui medic şi (acestea, n.r.) nu au luat nici o măsură. Din punct de vedere legal, conducerea SJU Deva a luat toate măsurile. Așteptăm să ni se răspundă tuturor sesizărilor noastre, astfel ca acest medic palestinina să-i fie interzis să mai practice medicina aici, la Deva”, a spus administratorul public al judeţului Hunedoara.

Nu a vrut să răspundă la întrebări
Mesagerul Hunedorean l-a contactat telefonic pe neurochirurgul Saleh Ahmed. Acesta nu a răspuns, în schimb a sunat înapoi o femeie care a spus că este soția medicului. Aceasta a spus că Saleh Ahmed a dat în judecată Spitalul din Deva, că este foarte ocupat și este pur și simplu hărțuit. Ulterior, doctoral a sunat și el înapoi. El nu a vrut să răspundă la nici o întrebare a reporterului. A spus doar că nu se face justitție în con­ferințe de presă, ci în sala de judecată și că s-au scris articole despre el (n.r.că a operat greșit un pacient) dar nu a fost sunat de nimeni de la presă. Apoi, a închis. A revenit însă și a spus că familia pacientului operat gre­șit nu a vrut ca el să fie transportat la Timișoara.
Pentru moment, neurochirurgul, care are şi spe­cia­litatea de ginecologie, nu mai poate face gărzi, con­ducerea SJU Deva explicând că nu-l poate suspenda din funcţie fără un aviz al Colegiului Medicilor sau al Ministerului Sănătăţii.

Investiții mari
Consiliul Județean Hunedoara administrează spi­ta­lul devean, iar eforturile conducerii instituției sunt im­por­tante. “Consiliul Județean Hunedoara, ca ad­mi­nistrator al Spitalului Județean de Urgență din Deva, s-a implicat în această perioadă prin alocarea de fonduri pentru susținerea luptei împotriva coronavirusului, dar și pentru a realiza noi investiții.Pandemia nu tre­buie să oprească proiectele care vizează moder­ni­zarea actului medical, îmbunătățirea condițiilor de tra­ta­ment oferite pacienților și achiziția de noi echipa­mente medicale.Spitalul Județean de Urgență bene­ficiază în această perioadă de investiții în in­fra­structura de sănătate, finanțările fiind asigurate din trei surse: fonduri guvernamentale, fonduri europene și fonduri proprii.
Prin programul de reparații capitale (fonduri gu­ver­namentale), demarat în 2009 la inițiativa domnului Laurențiu Nistor, spitalul este modernizat aproape în întregime. Și la această oră se lucrează la noile secții, una dintre cele mai importante fiind noua Pediatrie.Cu fonduri europene am demarat două proiecte im­por­tante: Modernizarea și dotarea secției de Radiologie și Extinderea și modernizarea Unității de Primiri Ur­gențe.
Pentru a putea realiza extinderea UPU de la Spitalul Ju­dețean de urgență din Deva, am fost nevoiți să fa­cem o nouă investiție, din fonduri proprii, o clădire care să deservească UPU în perioada desfășurării lucrărilor la proiectul pe fonduri europene. După ce va fi finalizat proiectul de extindere UPU, această clădire va deservi secția Spitalizări de zi. Tot în lucru se află și noul compartiment USTACC, pentru tratarea pacienților cardiaci critici”, a declarat Costel Avram, adminis­tra­torul public al județului.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura