ActualitateFlash

Medicii refuză vaccinarea împotriva gripei noi

04 vaccin
Nicoleta Popa

O mare parte dintre cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a refuzat vaccinarea împotriva gripei noi.
Din cei 1.100 de angajaţi ai spitalului, doar 200 au acceptat să fie imunizaţi împotriva virusului pandemic. Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara a distribuit acestei unităţi sanitare 600 de doze de vaccin. Prioritate au avut medicii şi asistentele de la Secţiile de boli infecţioase, Urgenţă, Pediatrie, Obstetrică-ginecologie şi Terapie Intensivă. Directorul spitalului, dr. Dan Florea spune că „dozele vor fi distribuite şi celorlalte secţii, dar chiar şi aşa, nu vor fi folosite toate, iar cele rămase vor fi returnate DSP-ului. Cele mai frecvente motive invocate de medicii şi asistenţii care refuză vaccinul anti-porcină au fost răcelile sezoniere, administrarea vaccinului împotriva gripei de sezon şi mai ales, neîncrederea în vaccin”, a precizat Dan Florea.
O situaţie asemănătoare este şi la Spitalul municipal din Hunedoara. Din cele 100 de cadre medico-sanitare, doar 23 au fost de acord cu administrarea vaccinului. „E cam târziu să vaccinezi într-un focar epidemic. Consider că imunizarea trebuia făcută înainte să izbucnească epidemia, pentru că acum, toţi suntem răciţi”, a declarat Ioan Ilca, directorul general adjunct al Spitalului din Hunedoara.

Peste 3.000 de doze încă zac în depozitul DSP
Potrivit Ceciliei Birău, directorul adjunct al DSP Hunedoara, judeţul nostru a primit aproximativ 16.000 de doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1, dintre care aproximativ 3.000 nu au fost încă ridicate. Începând de săptămâna viitoare, în cabinetele medicilor de familie va începe vaccinarea persoanelor cu vârsta de peste 16 ani, care suferă de boli cronice. Sunt vizaţi cei cu afecţiuni pulmonare, diabet, boli cardiovasculare, ciroze, boli cronice de ficat, HIV, dar şi persoanele cu obezitate. Vaccinarea bolnavilor cronici se va putea efectua, în funcţie de posibilităţi, şi în unităţile sanitare de tratament specifice. „Orice persoană poate refuza vaccinarea, dar trebuie să ştie şi să fie conştientă că aceasta este singura modalitate de a se proteja pe sine şi pe cei din jurul său”, a precizat Cecilia Birău.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura