Medicii militari care au condus spitalul din Deva, recompensaţi cu diplome de excelenţă

6 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Adriana Năstase

Ieri, echipa de medici militari care a condus Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva a fost recompensată cu „Diplome de Excelenţă“ acordate de Consiliul Judeţean Hunedoara, acestea făcând parte din cele mai importante distincţii pe care le acordă instituţia administrativă.

O măsură care şi-a dovedit eficienţa
Decizia a fost luată în cadrul unei şedinţe a CJ Hunedoara, conducerea instituţiei apreciind că spitalul a fost „manageriat exemplar“ şi faptul că, la momentul actual, numărul pacienţilor vindecaţi îl depăşeşte pe cel al persoanelor internate.
„Măsura numirii echipei militare de specialişti şi-a dovedit eficienţa, reuşind ca în perioada parcursă de la data de 8 aprilie 2020, spitalul să fie manageriat exemplar, atingându-se obiectivele impuse de Starea de Urgenţă decretată pe teritoriul României. La momentul actual, numărul pacienţilor externaţi, adică vindecaţi, depăşeşte numărul pacienţilor internaţi. Din punct de vedere profesional, acesta este un semnal pozitiv care presupune faptul că această instituţie medicală este funcţională, ghidându-se după proceduri şi circuite bine stabilite şi reglementate“, a declarat Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara.
În propunerea de premiere a echipei de medici militari se arată că, pe parcursul exercitării managementului militar la SJU Deva, s-a dat dovadă de „acurateţe, precizie şi performanţă privind actul medical manageriat cu o înaltă competenţă profesională şi ştiinţifică“.

În scurt timp, situaţia s-a normalizat în spital
Astfel, s-a ajuns, în scurt timp, la normalizarea şi crearea unor circuite funcţionale pentru a face o separare fizică a spaţiilor de cazare pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19 şi pentru a asigura, în acelaşi timp, spaţii administrative de lucru pentru personalul medico-sanitar.
Echipa de management militar a SJU Deva a fost instalată în 8 aprilie, în urma unei analize şi vizite a ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru. Echipa este formată din lt.col. medic Constantin Marinel Vlase- manager, maior medic Bogdan Ion Ţambrea- director medical, lt.col Ioan-Cătălin Ciopei- director administrativ şi lt.col. Mihaiel-Sorin Vartolomei-Malenovschi – ofiţer de stat major.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Densuş: se onorează transmiterea online a adeverinţelor către APIA

În contextul pandemic, autorităţile centrale au decis ca fermierii care solicită subvenţiile agricole pentru anul 2020 să fie scutiţi de...

Bulina neagră, 7.05.2020

Marius Peti, cetăţean din municipiul Lupeni Pentru că este judecat într-un dosar pentru ultraj şi conducere fără permis, victimă fiind...

Exponatul lunii mai la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, propune publicului, un nou element din patrimoniul său istoric,...

Închide