Medic radiolog trimis în judecată pentru luare de mită

2 mai 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Sorina Popa

Medicul primar radiolog Ludovic Vereş, de la Spitalul Judeţean din Deva, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuă (16 acte materiale) şi fals intelectual în formă continuă (14 acte materiale). Medicul este judecat în stare de libertate.

Potrivit unui comunicat, „la data de 15.04.2016, lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Hunedoara au înregistrat un denunţ prin care o persoană sesiza faptul că, în contextul înscrierii la examenul organizat în primăvara anului 2016 de o instituţie din M.A.I. pentru recrutarea unor agenţi de poliţie din sursă externă, a efectuat examinare medicală contra-cost la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. Cu această ocazie, la data de 08.04.2016, pentru examenul de radiologie pulmonară şi tract digestiv, i s-a pretins suma de 200 de lei, cu titlu de taxă oficială, fără însă a primi o chitanţă în acest sens.
În baza investigaţiilor desfăşurate şi a mijloacelor de probă administrate în cauză, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Hunedoara au mai stabilit că şi alţi 16 candidaţi înscrişi la concursul de ocupare a unei funcţii vacante de agent de poliţie din sursă externă, organizat de o instituţie din M.A.I., au dat sume de bani de până în 200 lei, medicului V.I.L., pentru a semna şi parafa fişele medicale necesare înscrierii la concurs, fără ca aceste investigaţii medicale să fie realizate în realitate şi fără să primească chitanţă pentru sumele oferite cu titlu de taxă oficială. Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Hunedoara, în baza ordonanţelor de delegare emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, au efectuat acte procedurale care au stat la baza probării faptelor – identificarea candidaţilor care au dat sume de bani, audierea acestora, ridicare de obiecte şi înscrisuri medicale, instituirea sechestrului asigurator asupra conturilor inculpatului în vederea confiscării speciale şi altele”.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii 3.05.2017

Vorbesc cârcotaşii prin târgul cu cetate că o duduie se pregăteşte să candideze pentru fotoliul de primar lăsat liber. Cică,...

Spargere la Castelul Corvinilor. Hoţii au furat o mică avere

Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara a fost ţinta hoţilor. Casieria de la intrarea în incinta monumentului istoric a fost golită...

Hunedorean condamnat pentru tentativă de omor, prins după 16 ani, în Turcia

Individul se ascundea în Turcia şi a reuşit timp de 16 ani să se sustragă autorităţilor române. Bărbatul a fost...

Închide