Medic hunedorean, condamnat definitiv pentru mită

15 martie 2018 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Maximilian Gânju

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au respins apelul făcut de medicul hunedorean Ioan-Ludovic Vereş, condamnat în primă instanţă la o pedeapsă de doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi fals intelectual.
Judecătorii Tribunalului Hunedoara i-au interzis medicului Ioan-Ludovic Vereş şi dreptul de a-şi exercita profesia pe o perioadă de un an. Totodată, acesta a mai fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile la Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu“ Hunedoara-Deva şi Episcopia Devei şi Hunedoarei.
Medicul primar radiolog în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a fost trimis în judecată de procurori pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (16 acte materiale) şi fals intelectual în formă continuată (14 acte materiale). În aprilie 2017, Direcţia Generală Anticorupţie Hunedoara a înregistrat un denunţ prin care o persoană sesiza faptul că, în contextul înscrierii la examenul organizat în primăvara anului 2016 de o instituţie din M.A.I. pentru recrutarea unor agenţi de poliţie din sursă externă, a efectuat examinarea medicală contra-cost la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. Cu această ocazie, la data de 8.04.2016, pentru examenul de radiologie pulmonară şi tract digestiv, i s-a pretins suma de 200 de lei, cu titlu de taxă oficială, fără însă a primi o chitanţă în acest sens. „În baza investigaţiilor desfăşurate şi a mijloacelor de probă administrate în cauză, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Hunedoara au mai stabilit că şi alţi 16 candidaţi înscrişi la concursul de ocupare a unei funcţii vacante de agent de poliţie din sursă externă, organizat de o instituţie din M.A.I., au dat sume de bani de până în 200 lei, medicului V.I.L. pentru a semna şi parafa fişele medicale necesare înscrierii la concurs, fără ca aceste investigaţii medicale să fie realizate în realitate şi fără să primească chitanţă pentru sumele oferite cu titlu de taxă oficială“, au arătat anchetatorii.
Medicul nu şi-a recunoscut fapta şi a fost condamnat de Tribunalul Hunedoara fără acord de recunoaştere.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Dr. Jivago spune:

    Toată tărășenia este absolut ridicolă. Vereș își merită soarta dar cvasitotalitatea lor iau șpagă. Sistemul trebuie schimbat din temelii. Pentru îmbunătățirea sistemului condamnarea lui Vereș e ca frecția la piciorul de lemn.

  2. Frace Praduitoru' spune:

    Eu l-am dat in primire si pe asta …

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Peste 20 de firme din judeţ vor beneficia de fonduri europene

Miercuri, 14 martie 2018, la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Vest a avut loc semnarea unei noi tranşe de 77...

Bulina neagră, 16.03.2018

Gabriel Gal, cetăţean din Hunedoara Pentru că a fost condamnat definitiv şi dus la închisoare pentru spargerea dată la casieria...

Bulina albă, 16.03.2018

Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu“ Pentru că instituţia pe care o conduce a iniţiat şi organizat concursul de...

Închide