Medalii pentru judoka devene la Campionatele naţionale

Nicolae Gavrea

Federaţia Română de judo a organizat la finalul săptămânii trecute întrecerile finale ale Campionatului Naţional de judo pentru sportivi sub 23 de ani, la care au fost prezente peste 200 de sportive de la cluburile din ţară.

A fost şi un util test de verificare pentru alcătuirea loturilor României în vederea participării la competiţiile continentale şi mondiale programate în perioada următoare.
Sportivele legitimate la SCM Deva, pregătite de Ramona Enache şi Mugurel Ciuşcă, au avut evoluţii bune şi au adus la palmaresul clubului devean câteva medalii importante. Astfel, Georgiana Miller s-a impus în finala de la categoria + 78 kg, cucerind medalia de aur, pe podium fiind şi Alina Jorovlea, medaliată cu bronz, după ce a câştigat întâlnirea pe care a avut-o cu colega ei de club Paula Paştiu, clasată pe locul cinci în final. Tânăra Cristina Sârbuleţ a concurat la categoria – 78 kg, unde a întâlnit două sportive, foste campioane naţionale, iar la finalul întrecerilor s-a clasat pe locul secund, cucerind medalia de argint la această categorie. Ane Marie Brebinariu a încheiat competiţia din cadrul categoriei – 48 kg pe locul trei, cucerind medalia de bronz, iar la aceeaşi categorie Ana Melnik s-a situat pe locul şapte. Cătălina Mihaela Topală a evoluat la categoria -63 kg, unde a întâlnit adversare redutabile, dar la final a cucerit medalia de bronz, clasându-se pe locul al treilea, categorie la care Bianca Crina Marton s-a situat pe locul cinci, fiind învinsă chiar de colega ei medaliată cu bronz. Alte două sportive legitimate la SCM Deva, Paraschiva Petronela Sincari şi Reka Gondoş, au terminat pe locul 5 la categoriile la care au evoluat.
În întrecerile masculine, după un parcurs bun, deveanul David Cristian Ionuţi, legitimat la LPS Cetate Deva, unde este pregătit de prof. Dan Gîrbovan, a cucerit medalia de bronz la categoria – 100 kg, fiind unul dintre sportivii cu şanse la a fi prezent la competiţiile europene din acest an.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.